Eerste namen DGTL AMS 2019 bekendgemaakt!

Festivalnews
// 27 november 2018
DGTL AMS
Credits: tomdoms.com

DGTL keert óók in 2019 weer terug naar de NDSM-werf in Amsterdam voor hun jaarlijkse weekend tijdens Pasen. Traditiegetrouw opent de festivalorganisatie het festivalseizoen en trakteert publiek uit binnen- en buitenland op 19, 20 en 21 april moet muziek, kunst en revolutionaire duurzaamheidsprojecten.

Eerste namen DGTL AMS

Ook heeft de organisatie de eerste namen van de line-up bekend gemaakt en ook hiermee laat DGTL zien marktleider te zijn op het gebied van elektronische muziekfestivals in Nederland. Voor de 2019-editie hebben ze het DJ-duo Disclosure weten te strikken. De Engelse broers Guy en Howard begonnen in hun tienerjaren al met produceren van housemuziek. Ze spraaden voor apparatiir en begonnen in hun ouderlijk huis te experimenteren met verschillende sounds. Hun grote doorbraak kwam in 2012 met de hit ‘Latch’ die ze opnamen met Sam Smith. Hierna ging boekte ze succes na succes, zoals ‘You and Me’ met Eliza Doolittle, waarvan Flum een remix maakte, ‘Help me Lose my Mind’ met London Grammar en ‘F For You’ met Mary J Blige, wat zelfs een Grammy Award-nomiatie opleverde.

Naast Disclosure zullen ook legendes als Ben Klock, Dixon, Kölsch en Laurent Garnier acte de présence geven. Live optredens kunnen natuurijk niet ontbreken, dus kondigt de organisatie namen als GusGus (LIVE), Larry Heard aka Mr. Fingers (LIVE), Rampue (LIVE) en Tourist (LIVE).

Ook is er op DGTL natuurlijk plaats voor jong talent met o.a. Oceanic, Carista, Titia en het debuut van het Amsterdamse Parallels (LIVE). De namen die nu bekend zijn gemaakt zijn nog maar het topje van de ijsberg, want er volgen er nog een hele rits. Toch staat nu al vast dat DGTL er weer eentje is om niet te missen.

DGTL AMS

Duurzaamheid

De festivalorganisatie, die zich de meest duurzame ondernemer van Amsterdam mag noemen, heeft als doelstelling om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te zijn, dat volledig afval- en uitstootvrij is. Naast Amsterdam organiseert DGTL ook festivaledities in Barcelona, Madrid,  São Paulo, Santiago en Tel Aviv waar duurzaamheid wederom een belangrijke rol speelt is, hiermee hoopt de organisatie een voorbeeld te zijn voor de dance-industrie en andere festivals wereldwijd. 

Tickets

Het volledige programma van DGTL Amsterdam wordt op 8 januari de wereld ingeslingerd. De passe-partouts zijn vana €130,- te koop en hieronder vallen opening night, festival dagen overdag én nachtprogramma. Weekendtickets zijn vanaf €82,- en nu beschikbaar via deze link. Losse dag- en nacht tickets zijn vanaf 8 januari te koop.

DGTL AMS

Credits: tomdoms.com

 

Categories
Festivalnews