Effe voorstellen: hiphop-band ‘Altijd Onderweg’

Mellowed kent vele DJ’s die ieder op zijn of haar eigen manier, plaatjes draaien tot een kunst hebben verheven. Maar laten we het nu eens van over een andere boeg gooien. Nieuw voor Mellowed, maar nieuw is mooi, dus laten we je even voorstellen aan een heerlijk hiphop-bandje die toch echt wel de moeite waard is om even te checken. ‘Altijd Onderweg’, de band die eigenlijk, ja, hoe zeg je dat, altijd onderweg is.

Altijd onderweg

De Nijmeegse, negenkoppige band ‘Altijd Onderweg‘, bestaat uit een grote groep vrienden en vriendin die allemaal dezelfde liefde delen: muziek. Deze vrienden hebben allemaal zo hun eigen projecten staan, maar willen niks liever dan goede muziek maken en de energie overbrengen naar het publiek. Deze energie delen ze, en is de ambitie om gehoord te worden volledig uit de hand gelopen. Ondertussen hoppen ze van podia naar kroegjes, via straten naar festivals waarbij ze het publiek mee slepen op hun groovy muziek. De muziekstijl beschrijven ze zelf als Nederlandstalige Eclectische Hiphop, een stijl die zweeft tussen warmte van soul/jazz en de ruigheid van funkrock. Dat klinkt potverdorie lekker.

Het is een hechte groep vrienden die op zoek zijn naar invloeden van buitenaf en op zoek zijn naar bekendheid buiten Nederland. Ze zijn bij elkaar gaan zitten, waarbij er met wat grapjes werd verteld om een tour op te zetten. And there it is! Op 9 juli vertrekken de vrienden vanuit Nijmegen naar de Franse en Spaanse kust, waar ze op zullen treden op verschillende surfkampen. Ook het centrum van Bordeaux gaat kennismaken met ‘Altijd Onderweg’.

Het mooie aan deze band is dat ze de tour volledig zelf hebben opgezet. Ze laten maar weer eens zien dat muzikanten niet aan een label vast hoeven te zitten om hun droom na te jagen. Met negen man is het natuurlijk niet makkelijk om alles op elkaar af te stemmen, maar het is ze gelukt. Ze jagen hun droom achterna waarbij een vakantie wordt gecombineerd met het uitoefenen van hun allergrootste hobby: muziek.

Ze zullen deze zomer niet vaak op de Nederlandse podia te vinden zijn, maar je kunt de guys en girl online volgen via die vlogs die ze gaan maken. ‘Altijd Onderweg’ zal hun hele tour vastleggen op camera. Van de spanning vlak voor een optreden tot het wakker worden met een hevige kater, want het blijft nu eenmaal een band. En die hebben katers.

Oordeel zelf. Misschien sta jij straks wel helemaal los te gaan op hun muziek wanneer jij een weekje aan de Franse kust verblijft.

 

Foto’s: Altijd Onderweg

Source :
Altijd Onderweg
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *