EXIT FESTIVAL 2024 kondigt lang verwachte line-up aan voor Dance Arena

EXIT Festival 2024

EXIT Festival begon ooit als studentenprotest, maar groeide uit tot een van de beste en grootste festivals van Europa. Jaarlijks trekken meer dan 200.000 festivalgangers van over de hele wereld naar het prachtige Servië om vier dagen lang een onvergetelijk spektakel mee te maken op een meer dan unieke locatie. Eerder kondigde het festival al namen aan als Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane, Klangkuenstler en Rudimental. Nu voegt het festival ook Black Coffee, Carlita, Helena Hauff, I Hate Models, Maceo Plex, OGUZ, Patrick Mason en nog veel meer toe aan de spectaculaire line-up.

EXIT FESTIVAL 2024

Zoals voorgaande jaren keert EXIT Festival ook in 2024 terug naar het gigantische Fort van Petrovaradin – waarvan de geschiedenis teruggaat tot aan het Romeinse Rijk. Het elektronische festival staat bekend om haar diverse muzikale programmering en ook deze editie is daar geen uitzondering op. Vandaag maakt het festival de langverwachte namen van de mts Dance Arena bekend.

De mts Dance Arena bij EXIT wordt gezien als het ultieme toevluchtsoord voor elektronische muziek en is misschien wel de belangrijkste dance-stage ter wereld. Genesteld in de kolossale loopgraven van het fort Petrovaradin, blijft het jaar na jaar een belangrijke bestemming voor liefhebbers van elektronische muziek. Niet alleen in Servië maar over de hele wereld.

Line-up Dance Arena

Op de openingsavond van het festival, donderdag 11 juli, verwelkomt de mts Dance Arena de legendarische DJ Carl Cox. Hij wordt vergezeld door de Berlijnse DJ en producer Klangkuenstler, pionier van de Palestijnse elektronische scene Sama’ Abdulhadi, Franky Wah en Mene.

De zaterdagavond is het grootste pronkstuk van EXIT Festival. Ook dit jaar verwelkomt de mts Dance Arena op deze avond tot ver in de ochtend de grootste en meest toonaangevende namen uit de hedendaagse elektronische scene. Verwacht hypnotiserende klanken van Maceo Plex, nieuwe generatie techno van I Hate Models, de excentrieke house-wizard Patrick Mason, de opkomende Lanna, de futuristische Desna, en de energieke Katalina.

Op de laatste avond (zondag 14 juli) wordt het legendarische podium vereerd met de Grammy-bekroonde Black Coffee, momenteel een van de meest gewilde namen in de elektronische scene. Ook Bonobo zal te zien zijn met zijn unieke sonische fusion, net als Barry Can’t Swim, Carlita, Mose en INNĒR SENSE.

Genieten geblazen

Het spectaculaire stage designs en indrukwekkende programmering biedt de mts Dance Arena vier memorabele dagen vol indrukwekkende dj’s en cutting-edge sounds. En dit is nog niet alles, want de verrassings line-up van vrijdag 12 juli moet nog worden onthuld.

Naast het ultieme toevluchtsoord voor elektronische muziek bij de mts Dance Arena zijn er nog veel meer stages. Wie dieper het sonische landschap van het Petrovaradin-fort induikt, komt bij het NSNS-podium, een plek die iedere doorgewinterde raver absoluut moet bezoeken. Met namen als Airrica, Aname b2b BLR, Awen, Cassie Raptor, Djeff b2b Fiona Kraft, Filip Xavi, Henry Saiz, Helena Hauff, Hobin Rude, Kobosil, Layzie , Maroon, Oguz, Sona, Supergloss en Yelisaveta.

Of bezoek Urban Bug. Het favoriete kleine podium van het festival brengt dit jaar opnieuw een geweldige line-up die het publiek gegarandeerd zal opwarmen. De line-up van de 2024-editie omvat tientallen artiesten en exclusieve b2b-sets, zoals 2 Much b2b Vein, Hudi b2b Aljoša, Layzie b2b Techa, Migazz b2b Kornwall, Milenko b2b Arnee, Miozz b2b Stefan Jović, Neshud b2b Irkah, Neutron, Needle b2b Hori, Novak, Rade Bađin b2b Poliformat, Runy b2b Mande, S.A.B.R.I. b2b Rikaya, Stameni b2b Mark Aasgier, Teachr b2b Butterfly.eff, THE b2b Zira, Vladimir Aćić b2b Danilo Vladušić, Vladimir Tuckakov b2b Bokun, Wise D en Kobe, en Woodie b2b Danijel Kević.

EXIT FESTIVAL 2024-2