Ghosting: een date-trend die voorlopig nog wel blijft

Ghosting

Ghosting, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Het is het fenomeen van daten met iemand totdat diegene opeens uit het niets niks meer van zich laat horen. Eigen het pullen van een Houdini, poof in rook opgaan, en daarna nooit meer met elkaar contact hebben. Het is een trend die de laatste jaren voet aan gegrond heeft gekregen en het ziet er naar uit dat we er voorlopig niet vanaf gaan komen. Ook zijn de cijfers best wel schrikbarend: 78% van alle millennials zijn wel eens ‘geghost’.

Ghosting

Je kunt tig woorden verzinnen voor het dumpen van iemand zonder daar daadwerkelijk normaal met iemand gaan zitten en dit face-to-face te bespreken. Het is alsof onze generatie, de generatie die juist veelal openbaar is met alles in hun leven en dit dan maar ook al te graag delen met de rest van de wereld, moeite heeft met het open en eerlijk zijn tegenover elkaar in het echt. Precies iets waarom het fenomeen ghosting in stand wordt gehouden. Maar waarom doen we het eigenlijk?

Je houdt je opties graag open

Er is niks mis met het feit dat je jouw opties graag open houdt. En hoewel je doormiddel van ghosting iemand niet per se dumpt, is het wel iemand aan het lijntje houden a la 21ste eeuw. Niet heel classy.

Mensen zijn bang voor de confrontatie

Het gesprek om iemand te dumpen of af te wijzen is voor niemand leuk. Toch is het belangrijk om dit hoofdstuk wel af te sluiten. En hoewel leuk anders is, verdiend de ander wel eerlijkheid.

“Wij hadden toch geen relatie?”

Dan kan wel zijn, maar dit is absoluut geen reden om iemand met wie je de laatste tijd veel door hebt gebracht opeens niets meer van jezelf te laten horen. Toch wordt er vaak de makkelijke weg gekozen en vermijdt men de confrontatie.

Gebrek aan respect

Vaak is dit het geval bij de zogenaamde ‘serial daters’. Mensen die voor de lol daten en niet op zoek zijn naar iets serieus (wat jij misschien wel deed) en dus makkelijk zonder schuldgevoel niets van zich laten horen. Respectloos en vooral kwetsend.

Kortom, ghosting is een nare trend die zich vooralsnog blijft voordoen en waar we dus voorlopig nog niet vanaf zijn. Een gebroken hart? Dan helpt dit artikel je om hier overheen te komen.

Ghosting-1
Credits: Startup Stock Photos