Glastonbury Festival verkoopt binnen no-time volledig uit

Glastonbury-festival

Dat het legendarische Glastonbury Festival bij veel mensen hoog op hun festival-bucketlist staat, blijkt wel uit de recordtijd waarin het festival volledig uit is verkocht. Nu helpt het feit dat het festival dit jaar 50 jaar bestaat natuurlijk wel mee, toch is het niet een recordtijd voor het festival.

Glastonbury Festival

Glastonbury Festival verkocht in 34 minuten alle 135.000 tickets voor de 2020 editie. Voor de editie in 2015 verkocht het festival alle tickets in maar liefst 20 minuten tijd. In april zullen er nog enkele tickets in de verkoop gaan tijdens de resale.

De populariteit van het festival is de afgelopen 50 jaar dan ook gigantisch gegroeid. Waar de eerste editie in 1970 vooral een hippie festival was, is het tijdens de jaren 80 steeds populairder geworden en werd besloten om er een jaarlijks terugkerend festival van te maken.

Bijzonder is dat er nog niks over de line-up bekend is gemaakt, maar dat de mensen er vertrouwen in hebben blijkt wel uit de enorme run op kaarten. Glastonbury 2020 zal van 24 tot en met 28 juni plaatsvinden.

De editie die voor 2020 gepland staat zal van 24 tot en met 28 juni plaatsvinden.