Dit zijn de goedkoopste après-ski bestemmingen

après-ski

Wintersport wordt elk jaar populairder. Niet alleen omdat we van sneeuw en mooie bergen houden, maar ook omdat we er van houden om enorm veel te drinken tijdens de après-ski. Biertje hier, shotje daar, en voordat we het weten ben je aan het tongen met je beste vriend(in). Who cares, je bent namelijk op wintersport en dan kijkt daar niemand raar van op.

Wie wel eens op wintersport is geweest, weet ook dat het vaak een duur geintje is. Verblijf, skipas, eten en héél veel drinken. Het is allemaal niet voor niks. Toch zijn er grote verschillen als het gaat om de prijs van drank tijdens de après-ski. HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen, nam de prijzen van populaire wintersportbestemmingen onder de loep en maakte een overzicht op basis van de totaalkosten van een klein biertje en een shotje.

Après-ski Index 2019

Top 3 goedkoopste après-ski locaties

1. Winterberg, Duitsland

In een paar uurtjes kun je op de latten staan in Winterberg, waarna er genoeg te feesten valt. In de stijlvolle disco’s en clubs draaien ze Duitse muziek, maar kun je ook losgaan op techno. Ook op de piste bij Alm Salettl houden ze van een feestje waar het dak er al vroeg in de middag eraf gaat. En het mooie is, het kost hier geen knoop! Veruit de goedkoopste uit de lijst, met een biertje(25cl) voor gemiddeld €2,30.- en een shotje voor €2,20,-.

2. Sölden, Oostenrijk

In de namiddag staan de skihutten, bars en clubs in het Oostenrijkse Sölden bekend om hun legendarische après-ski feesten. Dit dorp is een populaire wintersportbestemming onder Nederlanders, want wij houden niet van duur. Sölden staat op plek 2 in de lijst met goedkoopste après-ski locaties, met een biertje voor gemiddeld €3,60,- een een shotje voor €3,10,-.

3. Chamonix, Franrijk

Chamonix’s reputatie als één van de ‘s werelds beste skibestemmingen krijg je alleen als de après-ski on point is. Dit is in Chamonix zéker het geval. Aan de voet van iedere skigebied zijn er veel bars te vinden, zoals bijvoorbeeld Brev’Bar, waar je heerlijk kunt genieten van je eerste biertje na een ochtend op de berg. De échte après-ski feesten vind je meer in de stad, waar het bij Chambre Nuef, La Terasse & Micro Brasserie de Chamonix al-tijd aan is. De prijs van een pilsje bedraagt hier gemiddeld €3,80 en een shotje kost je hier €3,00.

Volledige lijst

Check hieronder de volledige lijst, waarbij de locaties gerangschikt zijn op de totaalkosten van een klein biertje en een likeur shot.

après-ski
Credits: Thinkstock/HomeToGo

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *