Het weekend doorzwoegen op Ploegendienst

Met een flinke bak van het zwarte goud in m’n mik begon ik afgelopen zaterdag alsof het een maandag was. Vrijdagavond bij d’n darts was me niet in de koude kleren gaan zitten en er stond een flinke dienst op het programma. De wekker wees me er dan ook op dat het zover was. En heel snel zou ik m’n bed niet meer gaan terugzien, aangezien er lekker veel overuren gedraaid zouden gaan worden.

Broodtrommeltje

M’n collega’s staan met het busje voor de deur, dus trek snel hipste overall aan voor een dagje zwoegen. Het duurt even voordat je bij de Galderse Meren bent, tenzij je in Galder woont, maar dan heb je wel wat. Een mooi plekje aan het water, maarrrr: desalniettemin viel er nog genoeg werk te verzetten. Gelukkig waren er een paar duizend arbeiders die juist meer energie kregen naar mate de dag vorderde. Wie weet had moeders de vrouw wat extra’s in het broodtrommeltje gedaan…

Schaften

Mijn eerste dienst was bij de Stadsnomaden, waar Gallowstreet de sterren van de hemel speelden op hun spruitstukken. Toen: schaften. De uitvoerders van Ploegendienst hadden een heuse openluchtkantine gemaakt, al was het daar steeds vrij rustig. Sommige collega’s liepen er met een stalen neus voorbij, wat raar is. We geven ons woord: die lekkere roti-rol van Sranang was goud!

Foto: Ploegendienst

Topmomentje

Ik check m’n werkrooster en moest over vijf minuten inklokken bij de Zagerij, onder leiding van de voormannen van Herrie met Gerrie. Prima gebeund, totdat ik een realisatiemomentje kreeg. Tussen de house kwam een fijne kneiter voorbij van Abba: Lay All Your Love On Me. Het zonnetje scheen, m’n laskap stond recht en m’n broek hing op half-elf. Een heerlijk momentje!

Twerkplaats

Helemaal in de hitjes vond ik het tijd om me te melden bij de Twerkplaats. Iedereen stond er compleet uit z’n bilspleet te gaan bij Smèrrig. Iets waar ik erg lekker op ging, maar menig arbo niet goed zou keuren. Wie weet had dat wat met het smeermiddel te maken, maar je moet toch lekker vochtig blijven.

Tussendoor moet er benoemd worden: ik weet niet wat er in het water zit in de regio Breda – misschien Galderse Plas? – maar al m’n ploegmaten en vooral -matinnen zagen er bijzonder goed uit vandaag! En eerlijk is eerlijk: ik ook. Lekker gewerkt pik!

Galderse Plas

Omdat de Tribeune, ja de 4 zat in de klok, aan de andere kant van de Galderse Plas was, hebben wat collega’s een kabelbaan laten installeren. Het was een redelijk specie ervaring, maar ik kwam direct uit bij een kraan waar ik m’n thermoskan kon laten vullen met bier. Ik had gelukkig nog wat bonnen. Een lekker gevoel!

Foto: Ploegendienst

Plee’s To Be

Toen ik stond te lozen, kreeg ik een tip van een gewaardeerde collega die uit de Dixi naast me kwam – waar het overigens denk ik heel erg stonk, aangezien z’n hele kop scheef stond. Hij vertelde me over een ware Plee’s To Be, waar Russian Hardbase werd gedraaid. Een beste man, maar kit blijft m’n beste vriend. Toen ik hoorde wat me te wachten stond heb ik m’n bouwhelm over m’n hoofd getrokken en ben ik terug gelopen om die Tribeune nog eens in de stijgers te zetten. Ik achtte het aannemerlijk dat hier de keet(a) net wat minder werd afgebroken, maar niets bleek minder waar. Het werktempo lag vrij hoog, want het was pompen of verzuipen. En dat ging wel lekker.

Fietfiew

Na heel wat sjouw- en zaagwerk – hard werken, weinig verdienen, wilde ik vlak voordat het busje terug ging, nog even afsluiten met iets vriendelijkers. De discobus bood soelaas. Veel van de mannelijke medewerkers hadden geen idee dat hier de mooiste vrouwen stonden om naar te fluiten. Vond ik wel lekker.

‘t Busje

In het busje naar huis waren mijn collega’s afgepeigerd en ik moet eerlijk zeggen, ik had het ook wel gehad. De broodtrommel was leeg en er stond nog een flinke rit op het programma. Bij de vraag of ik dit jaar vaker ga werken in het weekend, heb ik mijn hoofd geschud en beloofd dat ik me arbeidsongeschikt zou gaan laten verklaren. Of nog beter: dat ik vervroegd met pensioen ga. Maar sinds ik weer een beetje leef, durf ik te zeggen: volgend jaar ben ik zeker weer van de partij. Alleen dan hoop ik dat ze me dan vooruit betalen!

M’n collega’s stonden er ook lekker bij:

https://www.instagram.com/p/Bx9c-dAInhM/

https://www.instagram.com/p/Bx41YD2ILWY/

https://www.instagram.com/p/Bx7bHDrCUym/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *