Hetero’s zijn helemaal niet vies van seks met hetzelfde geslacht

Dit kunnen we concluderen uit een recent gepubliceerd onderzoek waar onderzoeksgegevens van 24.000 studenten zijn geanalyseerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 383 mannen en 312 vrouwen de laatste keer seks hadden met iemand van hetzelfde geslacht. Van deze respondenten waren 12 procent van de mannen en 25 procent van de vrouwen geïdentificeerd als heteroseksueel. Volgens de gepubliceerde samenvatting onderscheidt deze groep zich van de homoseksuele, biseksuele of mensen die nog niet zeker zijn van hun geaardheid. Het verschil zit ‘m in de manier waarop ze tegen de seksuele ervaring aankijken.

Performative Sexuality

Sommige studenten zeiden dat ze de seks met iemand van hetzelfde geslacht maar niks vonden, terwijl anderen gewoon seksueel experimenteerden om hun grenzen te testen. Ook was er een groep die zeiden zich schuldig te maken aan de zogeheten ‘performative bisexuality’ – in andere woorden, intiem worden met hetzelfde geslacht om te prikkelen of provoceren. De laatste groep zei dat hun religie of overtuigingen een niet-heteroseksuele identiteit uitsluiten en dit ze alleen maar nieuwsgieriger heeft gemaakt.

Nu boeit het natuurlijk niet of én waarom je met iemand van hetzelfde geslacht seks hebt. Want seksualiteit is en blijft maar een label die mensen opgeplakt krijgen. Sommige identificeren zich ermee, sommige niet. Het onderzoek benadrukt dat er nog steeds een sociaal stigma is verbonden aan de term ‘homoseksualiteit’. Het wordt eigenlijk wel eens tijd om dit lekker overboord te gooien en gewoon lekker te doen waar je zelf zin in hebt. Als jij als vrouw een lekker aan een knopje wilt sabbelen moet dat toch zeker wel kunnen zonder raar aangekeken te worden?

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *