Onderzoek: een jointje roken met je partner verhoogt intimiteit

De een komt er open over uit dat hij of zij regelmatig een blowtje rookt, de ander is bang om zijn of haar imago te schaden. Er hangt namelijk nog altijd een taboe rondom het roken van een jointje. Meerdere onderzoeken hebben al bevestigd dat overmatig alcoholgebruik veel schadelijker is dan overmatig blowen. Ook eenmalig veel drinken levert grotere problemen op, zoals agressief gedrag, ongelukken in het verkeer en alcoholvergiftiging. Eenmalig de longen uit je lijf roken met wiet is veel minder schadelijk. Al moet je dan uiteraard ook niet gaan deelnemen aan het verkeer, maar dat lijkt me duidelijk.

Het taboe rondom wiet en hasj kan daarom best wel eens wat minder. Laat een aantal wetenschappers ons daar nu net bij helpen. Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat een jointje roken met je partner kan leiden tot meer intieme ervaringen. Kijk, dat horen we graag!

Onderzoek: een jointje met je partner verhoogt intimiteit

Eerder bleek al uit onderzoeken dat een toeter seks naar een hoger niveau kan tillen, maar vooral voor vrouwen. Wat het groene kruid precies voor stelletjes zou doen op emotioneel niveau was tot nu toe nauwelijks bekend. Het nieuwe onderzoek toont aan dat een jointje roken met je partner zorgt voor een zinvol gesprek dat betrekking heeft op intimiteit, liefde, zorgzaamheid of ondersteuning.

In het onderzoek werden 183 gehuwde of samenwonende stellen gevraagd hun gebruik van cannabis gedurende 30 dagen bij te houden. Conclusie: als zij samen een joint opstaken hadden zij eerder een intieme ervaring dan wanneer zij niet consumeerden. Ook als maar één iemand besloot te te smoken werd de intimiteit alsnog verhoogd. De uitkomst geldt echter enkel als je partner aanwezig is. Een jointje roken in de hoop voor wat sexting heeft dan ook niet een direct verband. Met je partner in de buurt, wat magisch gras én toestemming van beide partijen, heb je misschien seks als nooit tevoren.

Credits: Louis Hansel
Source :
Jesse Leake
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *