Kaplock: nooit meer je jas kwijt tijdens het stappen

Kaplock

Sta je weer, als laatste in de kroeg. De lampen gaan aan, je ziet niet scherp meer en het is je wederom niet gelukt om iemand mee naar huis te nemen. Better luck next time, tijd om naar huis te gaan. Je probeert jezelf te herinneren waar je jouw jas ook alweer hebt opgehangen, maar ziet deze nergens hangen. Je zou zweren dat je ‘m aan de kapstok had gehangen, echter is deze al helemaal leeg. Jouw jas is slachtoffer van de nacht geworden en wat volgt is een rillend ritje naar huis. Zonder jas.

Nu hebben twee jonge ondernemers uit Breda een handig stukje techniek bedacht. Willem Peninngs en Dhargyäl van Oorschot zijn de bedenkers van de Kaplock: een kapstok met een slot erop.

Kaplock

Het idee ontstond toen de mannen zagen dat er zoveel jassen kwijtraakten tijdens het stappen. Met de Kaplock is dit verleden tijd, want deze nieuwe uitvinding zorgt ervoor dat jij jouw jas veilig aan een haakje hebt hangen. Je jas kan niet plotseling op de grond vallen en onder een dansende menigte verdwijnen.

Hoe werkt het?

Nou, heel simpel. Je gooit een twee euro munt in de Kaplock en er klapt een haakje voor je open. Dan haal je het stalen kabeltje door de mouw en de lus van de jas hang je aan het haakje. Je draait het slot om en je jas is net zo veilig als seks met twee condooms om de snikkel. Het kost je twee euro, maar dat ben je tegenwoordig ook kwijt aan een garderobe waar jouw jas ‘veilig’ zou moeten hangen. Nu heb je nooit meer het gezeik dat je jouw dure jas kwijt bent, dus een goed bestede twee euro wat ons betreft!

Wie weet zie je de Kaplock binnenkort wel bij jouw favoriete bardancing.