Goed verhaal: man zet eigen ontvoering in scene om te kunnen blijven raven

rave

Hoeveel hou jij van een rave? Als je ook maar een beetje als ons bent is het antwoord: f*cking veel. Stel je nu eens voor, je staat helemaal lekker te gaan op een rave, maar je moet eigenlijk naar huis. Wat doe je dan? Hoe ver zou jij gaan om koste wat kost op een feestje te blijven? Waarschijnlijk niet zo ver als deze briljante guy!

Raven is leven

Met een vriend die zich voordeed als zijn ontvoerder, vertelde de 32-jarige man uit Bolton dat hij gegijzeld was en pas werd vrijgelaten als er 50 pond werd betaald. Blijkbaar zijn ontvoerders snel tevreden in Bolton.

Uiteraard was de vriendin helemaal over de flos en belde de politie nadat ze met de ‘ontvoerder’ had gesproken en verschillende sms’jes had ontvangen. Niet wetende dat haar vriend uit z’n aardlekschakelaar stond te gaan op een rave.

Meer dan 12 politieagenten deden huiszoekingen, checkte camerabeelden en analyseerde telefoongegevens in een poging de man te vinden. De telefoondata leidde de politie naar de vriend die zich voordeed als ontvoerder en werd gearresteerd op verdenking van ontvoering. Uiteindelijk biechtte de ‘ontvoerder’ op dat het een list was, zodat zijn vriend langer op de rave kon blijven. De guy in kwestie werd om half 2 twee ‘s nachts gevonden op een rave in Shurmer Street in Manchester. My man!

rave-1
Credits: Emmanuel