Hier zijn mannen het meest onzeker over

onzeker

Waar vrouwen openlijk en regelmatig over hun onzekerheden wordt gesproken, is het bij mannen vaak een ander verhaal. Hoewel het hebben van onzekerheden doodnormaal is, ervaren mannen het tonen van onzekerheid als kwetsbaar en minder ‘mannelijk’. Daarom denken veel mannen dat zwijgen over hun onzekerden de beste optie is. Wij zochten daarom uit wat de meest voorkomende onzekerheden zijn bij mannen.

Hier zijn mannen het meest onzeker over

Er ouder uit gaan zien

De tijd tikt ongenadeloos door en mannen, net als vrouwen overigens, zitten er niet echt op te wachten om ouder te worden. Er ontstaan rimpels, hun haargrens trekt zich terug of worden zelfs helemaal kaal. Over dat laatste gaan we het hieronder later over hebben.

Emoties tonen

Mannen huilen niet want ze zijn stoer, punt uit! Nou, dat is natuurlijk klinklare onzin. Waarom mannen hier onzeker over zijn? Dat is af te leiden aan het feit dat er vaak tegen mannen wordt gezegd dat ze sterk moeten zijn. En het tonen van emoties zou een teken van zwakte zijn en iets waar je jezelf voor moet schamen. Hell to the no, guys! Gelukkig tonen mannen tegenwoordig steeds meer hun emoties en vrouwen diggen dit.

Haarverlies

De één krijgt er al op vroege leeftijd mee te maken en andere mannen lopen tot hun 70ste rond met een volle bos haar. Kaal worden is iets waar je als man zijnde vrij weinig aan kunt doen. Het zit nu eenmaal in je genen. En hoewel er is bewezen dat vrouwen kale mannen erg aantrekkelijk vinden, denken mannen hier anders over. Het wordt namelijk veelal geassocieerd met minder aantrekkelijk, minder mannelijk en er ouder uitzien dan je daadwerkelijk bent.

Onzeker-1

Gewicht

Onzeker over je gewicht is iets waar zowel mannen als vrouwen last van hebben. Mannelijke modellen hebben vaak het ‘perfecte lichaam’ en geven dan ook vertekend beeld. Een strak en afgetraind lichaam, inclusief six-pack, is iets waar de meeste mannen alleen maar over kunnen domen. Overgewicht of ondergewicht zijn onzekerheden waar veel mannen mee zitten.

Lichaamsbeharing

Vrouwen houden over het algemeen van mannen met weinig haargroei op de rug en de borst. Voor mannen met veel lichaamsbeharing kan dit dan ook een puntje van onzekerheid zijn. Nu kun je het er natuurlijk trimmen of scheren, maar je rug is toch een plek waar je zelf moeilijk bij kunt.

Onzeker-3