Mannen sieraden: zo hoor je ze als man te dragen

Over het algemeen zijn er twee kampen als het gaat om mannen die sieraden dragen.Of mannen gaan all out en gaan volledig over de top óf mannen dragen alleen hun trouwring. Een tussenweg zie je vaak niet, omdat sieraden voor veel mannen nog een taboe zijn. Wat eigenlijk jammer is.

Dus, hoe draag je mannen sieraden zonder dat je wordt gevraagd voor de nieuwe clip van Lil’ Kleine? Onze matties van Manify hebben een guide geschreven hoe je sieraden rockt als man. Let’s go!

Hoe draag je sieraden als man?

Don’t overdo it

Dat het ene hoop centen kost, wil niet meteen zeggen dat het áltijd beter is. Terwijl bij sieraden goedkoop wel vaak duurkoop is. Het even is lastig, maar qua mannen sieraden is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je jezelf niet hoeft uit te sloven. Wanneer een horloge van €2000,- voor jou een statussymbool is, dan past het bij jou. Zie jet het zo niet en je doet het toch, dan kunnen anderen het zien als een manier om je onzekerheid te verbergen. Je maakt pas indruk als jouw sieraden een verlengstuk van je persoonlijkheid zijn. Zoals onderstaande pareltjes:

 

Mannen sieraden-1
Credits: Jan Fillem

Grote pronkstukken mogen thuisblijven

Accessoires zijn niet alleen gemaakt om de tijd te checken of om je mouwen op de juiste plaats te behouden. Je mag als man je sierdan met trots dragen, maar er is ook zoiets als té groot.  Wanneer je als man een ring draagt hoeft het niet gelijk een NFL-kampioensring te zijn. Het is een kunst om stijlvol voor de dag te komen mét het juiste formaat.

Heb je dunne armen of juist grote vingers? Net zoals bij kleding moet je jouw sieraden dragen naar je lichaam. Een oversized horloge op een dunne pols ziet er natuurlijk niet uit. Net als een te dikke ring op jouw mini vingers.

Mannen sieraden-2
Credits: Javier Reyes

Match je sieraden

Mannen dragen vaak verschillende soorten sieradenDe meest voorkomende sieraden zijn vaak goud of zilver. Het is daarom heel belangrijk dat je deze soorten wel met elkaar matcht. Als je ring van goud en een zilveren armband aan één hand hebt, sla je de plank best wel mis. En dat wil je natuurlijk niet.

Mannen sieraden-3
Credits: Buddha to Buddha

Kies je sieraden vanuit een persoonlijke betekenis

Personaliseren komt steeds vaker voor bij verschillende merken. En is bij sieraden is dat niet anders. Een sieraad met een betekenis draag je met nog meer trots. Je kan jouw accessoires verbinden aan speciale momenten. Zo geef je de sieraden een verhaal wat verbonden is aan een mijlpaal in je leven. Op deze manier heb je altijd iets om over te praten.

Credits: Heng Films