Mellowed Talent Scout: Kelly Lee Owens

[alert type=white]Vrijdag is de dag dat groepsapps worden volgespamd met de vraag “waar gaan we op af vanavond”. Voordat je plannen gaat maken en kaarten koopt voor een feestavond in je favoriete bardancing vraag ik je even dit artikel te lezen. Mellowed heeft namelijk oog voor jong talent en de hongerige honden in de scene. Vandaar dat Mellowed Talent Scout elke vrijdag zorgt voor een lekkere setje van een rising star.[/alert]

Kelly Lee Owens

Op 21-jarige leeftijd verhuisde Kelly Lee Owens naar London, waar ze met haar band Sonic Youth een aantal jaar in de Indierock-scene optrad. Later werkte ze samen met andere muzikanten als Daniel Avery, James Greendwood (Ghostculture) en Erol Alkan, die allemaal een mentor voor haar werden in verschillende aspecten van muziek.

Haar interesse in elektronische muziek stak er met kop en schouders bovenuit en in het steeds drukker wordende genre van elektronische muziek kwam het debuut album van deze toen 27-jarige Londense producer vorig jaar maart keihard binnen. Het album, dat naar haar zelf is genoemd, overbrugt de kloof tussen rauwe techno, hallucinerende pop en krautrock’s mechanische klanken.

Hier heb je een heerlijk setje van de dame om je weekend in te luiden:

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *