Zo lang duurt het om Netflix uit te spelen

Netflix uitspelen

Wat als ik zeg dat we vroeger naar een videotheek moesten wanneer we een film wilden kijken. Dat is vandaag de dag, met alle streamingdiensten tot je beschikking, niet meer voor te stellen. Je start gewoon Netflix op, kiest wat je wilt zien en je kunt weer een paar uur vooruit. Het enige nadeel is dat je het met het aanbod moet dan wat op dat moment beschikbaar is.

Maar Netflix helpt je daarbij, want de streamingdienst raad ook films en series aan gebaseerd op je kijkgedrag, wat superchill is wanneer je geen zin hebt om door het steeds veranderende aanbod te scrollen.

Maar hoeveel kijkmateriaal staat er nu precies op Netflix en hoelang zou je er mee bezig zijn om alles te kijken? Wij rekenen het voor je uit!

[alert type=white]Eerder rekende we al uit hoe lang het duurt om Spotify uit te spelen[/alert]

Netflix uitspelen

De afgelopen tijd heb je waarschijnlijk meer Netflix gekeken dan je lief is. Maar hoe hard je ook je best doet om alle content te consumeren, je komt waarschijnlijk bij lange na niet in de buurt van alles wat de streamingdienst aanbiedt. Er staan namelijk opgeteld zo’n 50.000 films en afleveringen van series op Netflix, wat het vrijwel onmogelijk maakt om alles te bekijken.

Omgerekend gaat dit over zo’n 36.000 uur aan kijkmateriaal, wat neerkomt op 2,16 miljoen minuten. Dit zou betekenen dat je iets meer dan 4 jaar achter elkaar non-stop moet bingewatchen om het huidige aanbod te bekijken. Maar daar ga je al, dat lukt niet omdat er dagelijks steeds nieuwe films en series worden toegevoegd, waardoor je eigenlijk altijd achter de feiten uit blijft lopen. Dweilen met de kraan open dus. Maarja, nu weet je het in ieder geval;)

Netflix uitspelen
Credits: Adli Wahid