On the record: Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam
[alert type=white]In ‘On The Record’ babbelen we met bekende en minder bekende artiesten in de scene. Geen standaard vragen. Geen standaard antwoorden. Deze keer spraken de guys van Kris Kross Amsterdam[/alert]

Yuki Kempees, Jordy en Sander Huisman van succesformule Kris Kross Amsterdam gaan deze zomer hun eerste festival geven en hebben daarom besloten te gaan touren door het land. De mannen hebben natuurlijk al eerder eigen feestjes gegeven, maar deze zijn eigenlijk altijd in onze mooie hoofdstad geweest. Kris Kross door het land begint op 3 maart in Utrecht en gaan daarna op 9 maart door naar het gloednieuwe podium Victorie in Alkmaar en sluiten de tour op 16 maart stijlvol af in 013, Tilburg.

Kris Kross Amsterdam

Interview Kris Kross Amsterdam

Goedemiddag heren, supertof dat jullie wat tijd hebben gemaakt om wat korte vragen te beantwoorden!

“Hallo!”

Deze zomer jullie echte eerste festivalreeks! Wat maakt dit anders dan de eigen feestjes die jullie hebben gegeven? 

Sander: “Het is geen festivalreeks, maar een tour door Nederland en we beginnen op 3 maart in Utrecht en gaan daarna door naar Alkmaar en Tilburg. We geven al sinds 2011 feestjes, maar tot nu toe alleen in Amsterdam.

Yuki: “We gaan dus voor het eerst de stad uit met deze feestjes. We vinden het heel spannend en Alkmaar is al uitverkocht!”

Wat voor nieuws kunnen we verwachten tijdens jullie tour? En waarom het land in?       

Jordy: “We hebben ome Henny (Huisman) mee en die gaat de playbackshow doen, dat is natuurlijk lachen! Geza Weisz nemen we mee en uiteraard onze andere Amsterdamse resident dj’s.”

Sander: “We vonden het na zes jaar wel een keer tof om het land in te gaan en het is een mooie aanloop naar ons festival toe dat we voor het eerst organiseren dit jaar.”

De typische nineties sound en het mixen van verschillende stijlen zoals jullie het doen wordt steeds populairder. Zien jullie jezelf als pioniers op dit gebied? 

Jordy: “Ja! Haha nou wel een beetje inderdaad. De reden dat we begonnen met Kris Kross was dat er alleen maar techno en house was in de stad. Tuurlijk heb je wel de feestcafés maar dat is toch wat anders. We waren wel één van de eerste, maar je ziet het nu overal. Je hebt zelfs clubs die alleen maar dit doen. Ook op festivals was het uniek, een stage met hitjes (90’s & 00’s), maar nu zie je het bijna altijd. Maar het is ook goed voor ons dat het zo populair is geworden, we hebben daardoor heel veel boekingen.”

Wat heeft jullie voorkeur, draaien in het buitenland of op home soil?                 

Yuki: “Een goeie combi is ideaal, de ene week in het buitenland en daarna weer lekker in Nederland. Dan kan je na je optreden weer naar je eigen vertrouwde bedje toe.”

Sander: “Er komen ook een aantal platen aan met Nederlandse hiphop artiesten, ook omdat we het in Nederland heel leuk hebben.”

Met jullie kneiterharde hit ‘Sex’ hebben jullie de lat hoog gelegd. Voelen jullie hierdoor druk om dit te evenaren?

Sander: “Ja, dat is bijna niet te evenaren, dat beseffen we nu wel. Toen het zo’n mega hit was, hadden we dat helemaal niet zo door. Als we nu terugkijken besef je dat het echt heel bijzonder was. We stonden zelfs in de Spotify Top 10 Global met meer dan 2 miljoen streams per dag.”

Jordy: “Door SEX konden we alle platen die we al hadden liggen zo de prullenbak in gooien, die waren niet meer goed genoeg. Daarna kwam ‘Are You Sure’ met Conor Maynard en TY Dolla $ign, die heeft het ook wel goed gedaan met bijna 43 miljoen streams. Alsnog kan deze track niet tippen aan SEX met 464 miljoen streams.”

Op welk festival willen jullie absoluut een keer gedraaid hebben?               

Jordy: “Coachella, dat is echt een droom van ons! En in Nederland graag op Lowlands, maar dan wel in een dikke tent ;-).”

En op welke voor geen goud ;-)?

Yuki: “Haha op het IJzeren Fallus-Festival (‘Shinto Kanamara Matsuri’) in Kawasaki, Japan.”

Drank, drugs, of geen van beide? Of het liefste een combinatie van..?                 

Sander: “Drank! We hebben ook wel eens wat anders geprobeerd, maar een drankje op zijn tijd is het leukste! Ook als het feestje afgelopen is ;-). Alleen wel goed water drinken voor je naar bed gaat.”

Hoe zit het met jullie relatiestatus, guys?          

Yuki: “Ik en Jordy hebben al ruim 3 jaar verkering, Sander ging met Joëlle Witschge, maar dat was van korte duur.Het ging allemaal veel te snel en hij miste zijn ex.”

Sander: “Gelukkig hebben mijn ex en ik het weer leuk samen :-).”

Hoe gaan jullie om met groupies, want je gaat me niet vertellen dat jullie die niet hebben?           

Jordy: “We doen altijd heel lief tegen fans/groupies, maar we doen er verder niks mee haha.”

Sander: “We waren vorige week in Azië, daar zijn ze wel heel erg enthousiast. We moesten ze bijna van ons afslaan haha.”

Billen of borsten?               

Yuki: “Billen

Jordy: “Billen”

Sander: “Borsten, hele grote haha”

Om af te sluiten, cliché I know, maar wat zijn jullie toekomstplannen?     

Sander: We gaan meer muziek uitbrengen en het zou heel tof zijn om onze Kris Kross feesten in het buitenland te organiseren, denk aan Ibiza, Londen, Parijs, Barcelona.”

Thanks heren, succes! We zien jullie in Utrecht, Alkmaar én Tilburg!

Winning

Gul als Mellowed is, geven we 2×2 kaarten weg voor alle drie de edities van Kris Kross door het land. Kans maken is easy peasy. Volg Mellowed en like onderstaande post op Instagram, tag met wie je wilt gaan en naar welke locatie en wie weet sta jij volgende maand te shinen op Kris Kross door het land.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *