Onderzoek: wie veel alcohol drinkt, wordt vaker gestoken door muggen

Muggen-2

Niet het beste nieuws voor de liefhebber van een alcoholische versnapering. Uit onderzoek blijkt namelijk dat alcohol niet alleen voor een enorme kater kan zorgen, het zorgt er ook nog eens voor dat je meer gestoken wordt door muggen. Hoe dat kan? Het heeft waarschijnlijk te maken met de geur die je verspreidt wanneer je alcohol drinkt.

Muggen gaan lekker op alcohol

We moesten even graven, maar onderzoekers uit Japan hebben in 2002 een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen die alcohol drinken vaker gesproken worden door muggen. Hierbij is een groep van twaalf mannen tussen de 20 en 58 jaar getest. Ook hoorde een 24-jarige vrouw bij de onderzoeksgroep. Als controle was er een 30-jarige man gekozen. Bij de groep werd het zweet en de temperatuur opgemeten van tevoren. Daarna dronk iedereen 350 ml bier van 5,5% alcohol en werd het zweet en de temperatuur opnieuw gecontroleerd.

De onderzoeksgroep zat in een ruimte waar ook muggen rondvlogen. Muggen kunnen niet heel goed zien, maar kunnen wel ruiken. En wanneer iemand dus sterk ruikt, betekent dat dat je een heel erg levend mens bent met een herkenbare geur. Uit het Japanse onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen het drinken van alcohol en de hoeveelheid muggensteken. Als je alcohol drinkt, is de kans groter dat een mug even komt proeven hoe jouw bloed smaakt. En geen ze eens ongelijk! Geen klamboe die deze muggen tegenhoudt.

Wordt jij dus ook helemaal lek gestoken in de warme zomermaanden, moet je misschien wat minder drinken. Just saying;). Of je koopt dit toffe speeltje uit onderstaande video.