Onderzoek: dit is de gemiddelde lengte van een penis

Al sinds mensenheugenis houdt deze vraag hele volksstammen bezig: hoe lang is ‘ie? De lengte van de penis is ongeveer het grootste taboe onder mannen en men denkt dat de lengte bepalend is voor de kwaliteit van zijn bedprestaties. Kortom, hoe groter de lul, hoe beter ze in bed zijn. Een logisch gevolg daarop is dat mannen graag opscheppen ver het kanon wat ze in hun broek hebben hangen. We weten dat de penis in allerlei vormen en maten komt, maar wat is nu écht de gemiddelde lengte van de penis?

Onderzoek

Om hier antwoord op te kunnen geven zijn er maar liefst 15.000 piemels naast een meetlint gelegd. Een lullig klusje inderdaad, maar dit onderzoek heeft wel een shitload aan data opgeleverd. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: slap is de gemiddelde lengte van de penis 9.16 centimeter en heeft ene omvat van 9.31 centimeter. In volle glorie, een erectie dus, is de lengte gemiddeld genomen 13.12 centimeter en heeft een omtrek van 11.66 centimeter.

Heb je altijd al het idee gehad dat je minder goed bedeeld bent daarbeneden? Dan hebben we wellicht een opsteker voor je: in slechts 2,28% van de gevalen er sprake van een kleine plasser, en dan hebben we het nog niet eens over een micropenis.

Grote voeten, grote lul?

Nu we weten wat de gemiddelde lengte van het mannelijk geslachtsorgaan is, pakken we even het gerucht erbij dat grote voeten een aanwijzing zouden zijn voor een grote broekpaling. Lulverhalen! Er is in het onderzoek geen enkele relatie gevonden tussen de lengte van de penis en de lengte van andere lichaamsdelen.

Gemiddelde lengte-1
Credits: Charles