Oranjekater geeft jou tóch het Koningsdag-gevoel

Oranjekater-1

Koningsdag is één van die zeldzame dagen waar we als land collectief naar uit kijken. De Koning is jarig, maar we zien het eigenlijk meer als een excuus om onszelf he-le-maal vol te gieten en te feesten tot we er bij neervallen. En terecht natuurlijk. Dit jaar, not so much. De wil om te feesten is er natuurlijk wel, maar het zal anders worden dan andere jaren.

De Koniningsdagdeceptie is real, maar dat betekent niet dat we er thuis geen oranjefeest van kunnen maken. Met oranjekater in je koelkast heb je niet eens zin om de deur uit te gaan;).

Brouwerij Boegbeeld’s Oranjekater

Met het weer dat steeds beter wordt, gaan we ook steeds beter op een lekker, fris witbiertje. Met Koningsdag in aantocht speelt Brouwerij Boegbeeld hier slim op in, met een heerlijk zomers oranje witbiertje: Oranjekater.

Hoe een oranje biertje smaakt? Daar kom je maar op één manier achter. Wij hebben ‘m geproefd en hij is heer-lijk! Wat het witbiertje de oranje kleur en smaak geeft, geeft de brouwerij natuurlijk niet vrij. “We hebben veel geëxperimenteerd, bijvoorbeeld met wortelextract, maar wat het uiteindelijk is geworden blijft natuurlijk geheim van de smid. Verder zit er mandarijn, korianderzaad en lekker veel hop in, voor een bittere smaak,” aldus Ivo Dierx, de bedenker van Oranjekater.

Ondanks dat Koningsdag niet gaat worden als andere jaren, maakt dit biertje de kater enigszins goed. Of niet, het is maar net hoeveel je er in je mik giet. Ook zorgen de mannen achter Oranjekater voor muzikale ondersteuning met een livestream op Koningsdag, met niemand minder dan Dimitri, Pablo Discobar Soundsystem, Milio, Dave Miller, Sindu & Miguel Cabral.

Oranjekater kun je hier bestellen en met de kortingscode ‘Oranjeliefde’ ontvang je ook nog eens 25% korting. Cheers!

Oranjekater