Roze Maandag: deze feesten mag jij zeker niet missen

Roze Maandag

Aankomende maandag op 22 juli kleurt Tilburg weer roze. Het een na grootste LHBT-evenement staat namelijk voor de deur: Roze Maandag. Ieder jaar reizen er op deze dag honderdduizenden bezoekers af naar de Brabantse stad. Het is daarmee de drukst bezochte dag tijdens de grootste kermis in de Benelux.

Roze Maandag begon allemaal ooit tijdens de Tilburgse Kermis van 1990. Hier werd voor het eerst een ‘Nichtenavond’ georganiseerd. De voormalige redacteur Hans van Velde van de Gaykrant plaatste die avond voor de grap het evenement op Teletekst. Door de zomerperiode was er namelijk verder weinig te melden. Onverwachts werd het veel drukker in Tilburg en werd het jaar erop daarop de eerste officiële editie van Roze Maandag georganiseerd. Negenentwintig jaar later, juist 2019, is er nog steeds van alles te beleven. Het mooiste: iedereen is welkom!

Roze Maandag: deze feesten mag jij zeker niet missen

Holy Pink Festival

Al zeven jaar lang viert Holy Pink samen met alle bezoekers de liefde tijdens Roze Maandag. Ook dit jaar staat er weer een heerlijke line-up klaar met kleurrijke artiesten als Sandrien, The Black Madonna en Elias Mazian. Bij dit festival merk je pas echt dat liefde universeel is en iedereen vrij is om te zijn wie hij of zij wilt zijn.

Locatie: Muzentuin, Tilburg
Tijd: 13.00u – 01.00u
Entree: Gratis

Bekijk het event hier!

Lollipop Outdoor Xtravaganza

Het café Lollipop belooft dit jaar nog groter uit te pakken dan voorgaande jaren. Buiten ga je door tot één uur in de nacht, waar je vervolgens binnen nog drie uur langer kan doorgaan. Niemand minder dan de Instagram fenomeen Alam Wernik zal een twee uur durende show weggeven.

Locatie: Paleisring 25, Tilburg
Tijd: 13.00u – 04.00u
Entree: Gratis

Bekijk het event hier!

roze maandag

Disco Snolly

Waarom een dure vakantie boeken, als je in Tilburg tien dagen lang maximaal kunt genieten. Dat is hét motto van de Desperados Road Show. Disco is music for dancing, and people will always want to dance – Giorgio Moroder, oftewel weer lekker Disco Snolly op Roze Maandag!

Locatie: Spoorzone013, Tilburg
Tijd: 15.00u – 01.00u
Entree: Gratis

Bekijk het event hier!

Storm & Daisy and friends

Met twee gay café’s in de Stadhuisstraat is het dé straat waar jij moet zijn. Van ‘s middags tot ‘s avonds laat zal er geen eind komen aan een stormvloed aan feestende mensen. Travestieten, Storm & Daisy and friends zullen er gegarandeerd een spektakel van maken.

Locatie: Stadhuisstraat, Tilburg
Tijd: 12.00u – 02.00u
Entree: Gratis

Bekijk het event hier!

Gay Karaokay

Van Don’t you want me, baby tot aan I was made for lovin’ you baby. In de patio van het Ladybird Skatepark kan het tijdens de 12e editie van HÉ! KARAOKÉ! allemaal. Grijp de mic, pilsje erbij en zing uit volle borst de lyrics van jouw favoriete song mee!

Locatie: Hall of Fame, Tilburg
Tijd: 20.00u – 01.00u
Entree: Gratis

Bekijk het event hier!

roze maandag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *