The Soundgarden, een intiem festival nét over de Duitse grens

The Soundgarden-1

Voor festivalorganisaties kan het vaak niet groot en spectaculair genoeg zijn. De grootste DJ’s worden ingevlogen om hun line-up zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Festivalorganisatie Click gooit het met The Soundgarden over een geheel andere boeg. Op zondag 10 juni programmeren zij vanaf 12:00 een nieuw en kleinschalig festival in het voormalig cisterciënzerklooster Graefenthal, nét over de Duitse grens. Op helden als Hernan Cattaneo, Nick Warren, Olivier Wieter en Miss Melera zal zeker tot 02:00 worden gedanst.

The Soundgarden-2

The Soundgarden

Grenzen opzoeken. Verleggen. Magie creëren. Dat is Soundgarden in een notendop. Op zondag 10 juni in een extra sprookjesachtige waas. Niet zonder een ruige kartelrand, zoals het de echte verhalen van de nacht betaamt. In en rond het klooster in het grensgebied met Duitsland vermaakt het publiek zich een dag lang met magische back-to-back sessies van grensverleggers. De helden krijgen extra lang speelruimte om het publiek tot het toppunt van hun kunnen te bedienen.

Stefano Richetta, organisator van het festival, wil door letterlijk de grenzen op te zoeken een beleving neerzetten die de Nederlandse festivalganger nog niet kent. “We willen met The Soundgarden een nieuw soort magie creëren. Daar hoort uiteraard een sprookjesachtige waas bij. Klooster Graefenthal leent zich bij uitstek voor dit nieuwe kleinschalige concept”.

Op de locatie kunnen ‘maar’ 2000 festivalgangers terecht en daar heeft Stefano een hele simpele reden voor. Om ver weg te blijven van de massa. “Er is een grote groep festivalgangers die behoefte hebben aan kleinschalige kwaliteitsevenementen. Dit Klooster net over de Duitse grens, had precies de uitstraling waarnaar we op zoek waren. Voeg daarbij een dag met back-to-back sessies van legendes Hernan Cattaneo, Nick Warren, Olivier Weiter en Miss Melera, en je hebt een spektakel waar iedereen nog lang van na zal sudderen.

The Soundgarden-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *