[Throwback Techno] Kevin Saunderson

Kevin Saunderson
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Vandaag staat Kevin Saunderson in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Laurent Garnier

Kevin Saunderson

Platina-verkopende artiest, labelbaas, festivalpromotor, innovator en vooral een hele harde DJ: er is valt veel te zeggen over Kevin Saunderson. So let’s get to it!

Kevin Saunderson werd geboren in Brooklyn in New York in 1964, maar verhuisde op negenjarige leeftijd naar de plaats die bekend staat als de ‘Motor City’, Detroit. Hij ging naar Belleville High School, waar zijn drang om muziek te maken was aangewakkerd. Daar raakte hij bevriend met twee andere gelijkgestemde studenten Juan Atkins en Derrick May. Na de middelbare school ging hij naar Eastern Michigan University in Ypsilanti, waar hij American Football speelde. Na 2 jaar stopte Kevin met de sport om zich te concentreren op muziek, dus sloot hij zich aan bij zijn middelbare schoolvrienden Derrick May en Juan Atkins. Dat besloot de move van zijn leven te zijn. Kevin Derrick en Juan schetste destijds een blauwdruk voor een nog niet bestaand genre. Ze combineerde Kraftwerk, geavanceerde funk, radio, ‘electism’, synthesizers en drums en sloegen muzikale weg in die nog niemand had bewandeld.

Kevin begon als DJ, maar ontwikkelde al snel nieuwe vaardigheden die hem ertoe brachten platen te gaan produceren. Deze tracks bracht hij uit op zijn eigen label; KMS Records. Al snel wilde iedereen Kevin als DJ of produceren boeken. Hij introduceerde acts als ‘Kreem’, ‘Reese’, ‘Inter-City’ (later Inner City) en ‘Reese & Santonio’. Kevin heeft ook veel andere aliassen gehad, zoals; ‘Tronik House’, ‘The Reese Project’, ‘EssRay’, ‘Kaos’ en meer recent, ‘E-Dancer’, waarmee hij zijn veelzijdigheid laat zien in het kunnen creëren van verschillende stijlen van dancemuziek. Zijn allereerste remix voor The Wee Papa Girl Rappers “Heat It Up” bracht in het voorjaar van 1988 de prijs ‘DMC Remix of the Year’ op.

Kevin’s grootste commercieel erkende project is INNER CITY, dat wordt gezien als van ‘s werelds meest invloedrijke dance-acts.

Genoeg geluld, we gaan eens lekker luisteren naar de heerlijke sounds van Kevin Saunderson.