Tinder luidt festivalseizoen in met speciale Festival Mode

Festival Mode-2

Tinder heeft vorige week de speciale Festival ModeTM geïntroduceerd: een nieuwe tool die ervoor zorgt dat festivalliefhebbers elkaar vinden op hun favoriete festival. Festivals van over de hele wereld doen mee aan het initiatief en in Nederland kunnen bezoekers van de festivals Milkshake en Vunzige Deuntjes elkaar via de nieuwe functie makkelijk ontmoeten en zich op die manier gezamenlijk voorbereiden op het eerste festivalseizoen in jaren.

Tinder Festival Mode

De Festival Mode is live in Tinder Explore, als een van de vele manieren waarop leden met elkaar in contact kunnen komen door gedeelde interesses en ervaringen. 20 van de grootste festivals ter wereld zijn beschikbaar in de nieuwe functie, waardoor leden een maand voorafgaand aan het festival kunnen matchen met mensen die dat festival ook gaan bezoeken. In Nederland kunnen liefhebbers van Vunzige Deuntjes en Milkshake Festival een party crew samenstellen. De Festival Mode zal ook een “Festival Goers” ruimte bevatten, voor leden die de festivals niet bezoeken maar alsnog van de festival stemming willen meegenieten.

In Nederland zal de modus beschikbaar zijn voor Vunzige Deuntjes Festival, dat zal plaatsvinden op 9 juli 2022 in het Amsterdamse Bos. Ook voor Milkshake Festival, een dance-festival op 31 juli en 1 Augustus kunnen bezoekers gebruik maken van Festival Mode.  

“Muziek is een universele taal en de nummer één interesse onder Tinder-leden wereldwijd. Veel van onze leden kunnen dan ook niet wachten om volop fysieke evenementen te bezoeken. Wij moedigen dit enthousiasme aan en willen hen helpen bij leuke ontmoetingen in de aanloop naar een van de grootste festivalseizoenen in jaren,” zegt Kyle Miller, VP Product Innovation bij Tinder. “Festival Mode geeft je een kans om alvast rond te kijken, nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken voordat je het festivalterrein opgaat. Het is een geweldige, toegankelijke manier om weer connecties te maken in de echte wereld.”

 Live Nation

Festival Mode is tot stand gekomen met ’s werelds grootste live entertainment bedrijf Live Nation, evenals live event producenten AEG Presents en Supertruct Entertainment. De applicatie is nu beschikbaar voor Tinder leden wereldwijd in Explore. Een volledige lijst van festivals die in de Festival Mode te zien zullen zijn vind je op de newsroom van Tinder.

Festival Mode-3
Credits: Jade Masri