Top 4 festivals in België

Festivals in België

Festivals zijn razend populair, niet alleen binnen Nederland. Een aantal van ‘s werelds grootste festivals vinden plaats bij onze lief pratende zuiderburen: België! Ze weten elk jaar weer de grootste namen vast te leggen, maar bieden ook een podium voor opkomend talent. Een trip naar België is natuurlijk altijd een goed idee en daarom maakte wij een top 4 van festivals in België waar je geweest MOET zijn.

Extrema Outdoor Belgium | 18 mei t/m 20 mei 2018 | Helchteren

België behoort sinds enkele jaren ook tot de Extrema-familie. Net als de editie in Nederland wordt het festival gehouden bij een meer dat omringd is bomen. En we weten het allemaal, bomen zijn relaxed. Bij de verschillende podia kun je eindeloos genieten van lekker beats en met een beetje geluk, een zonnetje vol op je muil. Door het specifieke muziekgenre van Extrema heeft het festival een hechte community opgebouwd die wel van een feestje houden. In aanloop naar het festival worden namelijk pre-parties georganiseerd wat een festival op zich is. Deze weekender wil je pakken in mei!

Laundry Day | 1 september | Antwerpen

Dit dancefestival is er zeker eentje om dik te omcirkelen in je agenda. Op de eerste zaterdag van september vind het jaarlijkse Laundry Day in Antwerpen plaats. Vorig jaar besloot de organisatie de visie eens lekker te verversen. Naast de selectie van artiesten moest het idee achter de stages er ook aan geloven. Nu hebben ze de podia in een stervormige constructie ingericht met in elke hoek een eigen stage. Door de zijkanten af te bakenen heb je nu geen overlap van geluid wat op zijn zachts gezegd wel prettig is. Ook dit festivals is omringd door bosgebied waar je eet- en drinkareas kunt vinden, want eten kunnen ze die Belgen.

Festivals in België
credits: Laundry Day

Tomorrowland | 20 juli – 22 juli en 27 – 29 juli 2018 | Boom

Dit is natuurlijk een inkoppertje. Tomorrowland is niet alleen het grootste festival van België, maar met bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen ook één van de grootste ter wereld. Het is dan ook niet zo gek dat tickets scoren voor dit festival een helse onderneming is. Toch kun je de kans nét wat groter maken door hier te kijken. Tomorrowland is groots, magisch en iets wat je één keer in je leven mee moet maken.

Festivals in België
Credits: Tomorrowland

Rock Werchter | 5 juli – 8 juli 2018 | Werchter

Hoe je het ook wend of keert, in België is Rock enorm populair. Ieder jaar zorgt Rock Werchter voor een legendarische line-up en de 2017 editie had volgens kenners de beste line-up van het seizoen. Ook dit jaar beloofd het weer één groot feest te worden met o.a. Pearl Jam, Queens of the Stone Age en de Gorillaz. Heb je kaarten maar heb je nog geen idee hoe je er heen gaat. Check de officiële Rock Werchter Bus van onze vrienden bij Festival.Travel!

Mellowed Out ?

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *