[VIDEO] Een kijkje in het lachgas-imperium van Amsterdam

Lachgas

De Amsterdamse zender AT5 volgt Deniz Üresin, de Pablo Escobar van het grooste lachgas-imperium van onze hoofdstad. Hij voorziet, met behulp van tientallen medewerkers op bakfietsen, het Amsterdamse uitgaansgebied van lachgas. Met behulp van wat peperdure advocaten heeft Deniz een aantal mazen in de wet gevonden waardoor hij met ufogas.nl een hele lucratieve business kan runnen. Hij staat namelijk ingeschreven als bezorgdienst en verkoopt dus niet zomaar iets op straat. Wat het verboden zou maken. Mensen die gebruikmaken van zijn dienst bestellen via de website, WhatsApp of Snapchat. In de opnames is te zien dat hij zelf ook niet vies is van wat lachgas in z’n mik, aangezien hij bijna een hele fles leeg lurkt. ‘Never het high on your own supply’ is bij Deniz da ook ver te zoeken.

Positieve kant

Deniz gaat naar eigen zeggen verantwoord om met de gevaren van lachgas en wil vooral de positieve kanten laten zien. In de video zie je ook dat het echter goed fout kan gaan wanneer een meisje bijna out gaat doordat ze iets te enthousiast aan een lachgasballon zit te lurken. Ook zegt Deniz dat zijn team een extra stukje toezicht is naast de politie en handhaving.

Hij is dan ook absoluut niet bang voor een verbod en zou graag met burgemeester van Amsterdam Femke Halsema om tafel zitten om het een en ander af te spreken.

Gezondheid

Nu schetst de rapportage een luchtig beeld over lachgas, maar het heeft wel degelijk invloed op je gezondheid. Lachgas ken leiden tot een zuurstoftekort in de hersenen en kan complicaties opleveren bij een zwangerschap. Ook is het natuurlijk levensgevaarlijk als je achter het stuur kruipt met lachgas op en bij verkoudheid kan het de druk in je hoofd doen op laten lopen waardoor je trommelvlies kan scheuren.

Bij regelmatig gebruik kunnen er ook neurologische stoornissen optreden. Lachgas blokkeert de glutamaat receptor, wat hersenschade tot gevolg kan hebben.

Tip van Deniz: ga zitten als je een lachgasballon inhaleert. Anyway, de rapportage levert best wel bizarre beelden. Je kunt veel over Deniz zeggen, maar deze guy is wel een ondernemer!

 

Source :