‘Watt 150’ is verkozen tot het beste biertje van 2020

Watt 150

Wij houden natuurlijk van een heerlijk fris en verkoelend biertje op zijn tijd. Maar tegenwoordig is de keuze in bieren zo enorm groot dat je soms geen idee hebt waar je precies zin in hebt. Ga je voor blond? Heb je zin in iets zoets? Of ga je meteen voor een tripel? En welke is dan het lekkerst? Geen stress, een 42-koppige jury heeft het allemaal voor jou uitgezocht tijdens de Ducth Beer Challenge 2020. Dit zijn de lekkerste biertje van Nederland.

Watt 150

Tijdens de Dutch Beer Challenge is het zwaar-donkere bier van ‘150 Watt’ uit de stembussen gerold als lekkerste biertje. Het in Eindhoven gebrouwen biertje wint glansrijk de zesde editie van dit officiële Nederlandse Kampioenschap voor biertjes. Best een prestatie, aangezien het bier maar liefst vierhonderd ingestuurde bieren achter zich heeft gelaten.

Normaal gesproken zou de overall winnaar van de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt zijn tijdens de opening van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 14 mei.  Maar aangezien deze week door de coronacrisis vooralsnog is verplaatst naar oktober, vond de bekendmaking dit jaar via een live-stream.

Smaak?

Maar waar smaakt deze kampioen nu naar? Als we de site van de Stadsbrouwerij van Eindhoven moeten geloven is het een Belgische Quadrupel. De 150 Watt is een intens robijnrood bier met een krachtige en volle smaak. In het bier proef je toetsen van donker fruit die uitvloeien in een licht stroperige afdronk. Het biertje bevat 10% alcohol en is echt gevaarlijk lekker.

Wil je thuis genieten van dit heerlijke biertje? Je kunt Watt 150 online bestellen via deze link.

Watt 150
Credits: Adam Wilson