Zo ga je vreemd als een pro

Volgens recent onderzoek onder Nederlandse heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 20-25 jaar gaat 25% wel eens vreemd. Condoomfabrikant Durex doet ook jaarlijks een vergelijkbaar onderzoek en zegt dat 31% van deze groep wel eens buiten de pot pist – hoe hoger dat cijfer, hoe beter de sales natuurlijk -, wat relatief veel is met het wereldwijde percentage: 22%.

Als je bedenkt dat de mens verre van 100% monogaam is, zijn dit nog redelijk lage cijfers, waarvan we kunnen verwachten dat ze de komende jaren nog meer gaan stijgen. Mannen en vrouwen hebben elkaar minder nodig dan ooit, aangezien de verzorging van kinderen ook prima door één ouder gedaan kan worden. Overspel wordt dus minder bedreigd en jaloezie verdwijnt.

Dus wat is er zo vreemd aan vreemdgaan? De behoefte om met een ander te zijn? Of het feit dat je tegen de persoon van wie je het meeste houdt van de hele wereld liegt?

Voornamelijk dat laatste.

Daarom hebben we een guide geschreven hoe je vreemd kan gaan als een pro. Spoiler alert: niet. Maar dat wil niet zeggen dat jouw stiekeme behoeftes niet vervult kunnen worden. Lees even mee.

Stap 1: zorg voor een kneitersterke relatie

De meeste mensen laten zich verleiden tot vreemdgaan als hun relatie op een minder sterk punt is beland. Als je hier aan toegeeft teken je je eigen doodvonnis. Zet de bloemetjes van de buurman of -vrouw alleen buiten als je overtuigd bent van de kracht van je eigen relatie.

Zit alles goed, maar maak je tóch een (gepland) slippertje? Dan is de kans groot dat jullie er wel overheen komen. Met een beetje geluk gunde je je partner het je ook nog!

Stap 2: stel grenzen

Iemand heeft ooit bedacht dat je cheat als je seks met iemand anders hebt. Een hele groep jaloerse mensen heeft die grens naar voren getrokken en vindt het al niet tof als de partner met iemand anders kust. En een stel psychische maniakken hebben de grens zelfs ooit bij te lang praten gesteld. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jullie het pas écht vreemdgaan vinden als er gevoelens voor een ander bij komen kijken en die de vrije loop krijgen.

Verder oordelen we niet hoor.

Het belangrijkste is dat jij en je wederhelft hierover op the same page zitten. En dan is het nu zaak om die grenzen te accepteren. In theorie ga je dan dus nooit vreemd en als je het slim gespeeld hebt, kan je wel gewoon (een groot gedeelte) van je behoeftes vervullen.

Stap 3: geen bekenden

Gevoelens, pff, wie doet daar nu nog aan anno 2019? Nee, je moet altijd je gevoel volgen, maar let wel op! Vaak lijken gevoelens voor een nieuwe guy of chick die je leuk vindt veel sterker, dan de gevoelens die je al had voor je partner waar je zielsgelukkig mee bent. Duik je dan ook nog met deze andere de koffer in of heb je er een keer een potje mee getongworsteld? Dan is de kans groot dat je hem/haar niet meer uit je kop krijgt en dat is slecht voor je relatie.

Onze tip: de kunst van vreemdgaan naar een hoger niveau tillen doe je door alleen maar smerige dingen te doen met mensen die je niet kent en waarvan de kans groot is dat je ze nooit meer tegenkomt. Sla geen nummers op, wissel geen Instagram uit. Fuck it: laat zelfs jullie namen onbenoemd.

Stap 4: met wie dan?

Zo’n 15% van de Nederlanders uit hetzelfde onderzoek geeft aan wel een sekst te hebben gehad met een collega. Bad idea. Het is logisch dat je gevoelens ontwikkeld voor mensen die je gemiddeld 40 uur per week ziet, maar als jij niet wil dat je relatie op korte of lange termijn op de klippen loopt, moet je géén gehoor geven aan deze gevoelens.

‘Vreemdgaan’ doe je ‘per ongeluk’ en met mensen die je niet kent. En die sla je makkelijker aan de haak dan je zou denken. Het spreekwoordelijke bordje ‘ik heb een vriend(in)’ dat om jouw nek hangt, dat zich manifesteert door middel van een gruwelijke dosis zelfvertrouwen, maakt vrijgezelle honden BG. BG maatje!

Stap 5: geen aftersales

Do what you gotta do, neem je moment en hou de afgesproken grenzen in gedachten. Ga je er tóch overheen, verwacht dan dat je iemand pijn doet waarvan je heel veel houdt en die je al heel veel ruimte heeft gegeven. Ga hier dus slim mee om! En dan is het tijd voor de volgende stap in je kortlopende affaire: run! 

Zorg dat je in rook opgaat en als je je gelegenheidsminnaar/-minnares goed had ingelicht, dan haal je je in dat kamp ook geen problemen op de nek.

Affaires

Échte affaires zijn een deadzone. Een no-go area. Lava. Een recept voor zoveel stront aan de knikker dat hij niet meer rolt. Je bedriegt een van de meest belangrijkste personen in je leven én de belangrijkste persoon in je leven: jezelf! Ben je niet blij in je ‘rela’, kap de boel af en als die ander je echt leuk vindt, dan is hij/zij er nog steeds wel.

Stap 6: l’amour

Het is zondag, je bent brakker dan een broek en je hebt behoefte aan liefde. Met een licht schuldgevoel ga je terug naar manlief of moederlief-de-vrouw om je dagelijkse portie l’amour, in de vorm van een gruwelijke knuffelsessie, te halen. Bedenk je nu wat de afspraken waren: eerlijk alles tegen elkaar vertellen of als het binnen de grenzen gebleven is het lekker in het midden laten. En hou je hieraan!

Ben je je boekje te buiten gegaan? Ben dan direct eerlijk. Liegen is vaak erger dan de daad zelf en het zou kut zijn als er negen maanden later een koter of een hardnekkige soa – beide even verschrikkelijk – rondloopt die je niet van je grote liefde gekregen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *