Deze 10 dingen wist je nog niet over orgasmes

orgasmes

Soms kom je wel eens iets opmerkelijks tegen. Een grappig kattenfilmpje, iets op Dumpert of een Ted Talk. Die laatste was deze keer het geval. Het gaat namelijk over de veelbesproken Ted Talk van Mary Roach. Hierin presenteert ze aan de hand van wetenschappelijk onderzoek tien opmerkelijke feitjes over orgasmes.

De volgende feitjes over orgasmes zijn nogal bizar en we kunnen er eigenlijk verder niks mee. Toch wil je ze wel even lezen, als je iets interessanters te doen had klikte je niet op dit artikel. Ga er maar eens goed voor zitten want dit zijn tien bizarre feitjes over orgasmes.

Deze 10 dingen wist je nog niet over orgasmes

1. Zelfs wanneer je hersendood bent, kun je bij het moment suprême komen, a.k.a. orgasmes krijgen. Heel bizar en we zijn benieuwd op wie ze dit uitgetest hebben..

2. Geloof het of niet, maar orgasmes kunnen de hik genezen. Volgende keer even uitproberen dan maar?

3. De mens heeft geen genitaliën nodig om klaar te kunnen komen. Het kan bijvoorbeeld ook via een tepelorgamse (Hier lees je er meer over). In het onderzoek kwamen de onderzoekers zelfs een vrouw tegen die iedere keer klaarkwam wanneer ze haar tanden poetste. Ze is toen geswitcht naar mondwater.

4. Nog een hele bizarre. Een foetus kan masturberen in de baarmoeder. Nogmaals een interessant feit, maar wie heeft bedacht om dit te onderzoeken?

orgasmes
Credits: Anna Shvets

5. Blijkbaar hebben dieren meer orgasmes dan we eigenlijk denken.

6. Speaking of dieren, er zijn tegenwoordig nog steeds veel veehouders die orgasmes voorschrijven aan hun varkens.

7. Van een orgasme kun je een slechte adem krijgen. Het zou volgens het wetenschappelijke onderzoek zelfs tot een uur kunnen duren voordat de geur weggaat. Weird.

8. Je kunt aan de geur van sperma ruiken of je met een oudere of een jongere man te maken hebt.

9. Er is ooit onderzoek gedaan naar de snelheid waarmee zaadcellen zich verplaatsen. Ook hierbij komen weer zoveel vragen in ons op. Hoe hebben ze dat in hemelsnaam onderzocht?

10. Er is een apparaat gemaakt waarmee je binnenin het vrouwelijk lichaam kunt kijken waardoor je kunt zien wat er gebeurt als ze klaarkomt. Weer heel veel vraagtekens.

Mocht je het hele filmpje zelf nog even willen kijken, dan kun je hier ook meteen terecht.