Stop dit in je oren als je geen oordoppen hebt op een festival

Je staat eindelijk vooraan bij het podium wanneer jouw favoriete artiest begint te spelen. Onderweg heb je een dozijn kwade blikken gekregen, vijf keer andermans drank de lucht ingesmeten, maar het kan je flikker boeien. Jij staat met je mik vooraan. Je staat zo goed als tegen de speakers aan en wanneer de eerste tonen kneiterhard je trommelvliezen raken dringt het tot je door: je bent met je domme kop je oordoppen vergeten. Wij hebben uitgezocht wat je als alternatief kunt gebruiken, en op die manier toch je gehoor kunt behouden.

Alternatieven voor oordoppen op een festival

Servetten

Ineens ben je blij dat je dat smerige vette servetje van die vegapizza in je achterzak hebt gestopt. Maak deze nat met wat speeksel en boetseer het totdat hij naadloos in je oor past. Custom made van papier-maché. Leven.

Sigarettenfilters

Hier had je 100% zeker niet aan gedacht. Scheur de tabak van een peuk en prop ‘m in je oor. Rook je niet? Good for you, maar beloof me dat je geen een vieze afgelebberde peuk van de grond gebruikt. Zet je trots opzij en biets er een bij iemand anders.

T-shirt/trui

Vroeg of laat gaat je trui of shirt toch uit, dus waarom knoop je ‘m niet gewoon meteen als een bandana om je hoofd. Zo wordt het grootste deel van de geluidsgolven gedempt.

Modder

Niet praktisch, niet hygiënisch, wel effectief. Het mooie hiervan is dat dit altijd voor handen is. Zorg er we voor dat je je oorkanaal eerst beschermt met een stukje plastic. Je wilt de volgende dag in je nest blijven liggen, niet naar de huisarts met een oorontsteking.

Tampons

Dit is by far de meest geluidsdempende oplossing. Elke dame heeft op een festival een tampon bij, just in case. Vraag wat rond en douw twee van deze units in je oren. Het ziet er misschien vreemd uit, maar door de touwtjes zijn ze ook makkelijk te verwijderen.

Vingers

Kun je echt niks vinden? Dan stop je gewoon oldschool je vingers in je oor. Het ziet er niet uit, maar je trommelvliezen blijven wel beschermd. Of je bijt de bovenste kootjes van beide pinken eraf en stop ze in je oor. Niet doen trouwens. Alhoewel, het zijn maar pinken…

Credits: Rawpixel
Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *