GBL: de heftigere versie van GHB

GBL

Een tijd terug hebben wij het uitgebreid gehad over GHB in de rubriek ‘Behind The Drug‘. Deze stroperige vloeistof wordt steeds vaker gebruikt op feestjes. Je wordt echter niet heel vrolijk als je hoort waar het uit bestaat. De drug is namelijk een mix van schoonmaakmiddel en gootsteenontstopper. Dat schoonmaakmiddel wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als vervanger voor GHB. Normaal wordt dit industrieel middeltje gebruikt om velgen te reinigen of graffiti van de muren te halen. Niet echt een goedje dat je jouw slokdarm wilt laten passeren. Maak kennis met GBL.

GBL: heftigere versie van GHB

GBL wordt vooral gebruikt door mensen die verslaafd zijn aan GHB. Deze mensen maken GHB vaak zelf, maar kunnen soms niet aan alle stoffen komen om het in elkaar te flansen. Als dit niet lukt kiezen zij er vaak voor om het te doen met de stof die ze wel in huis hebben: GBL. Dit is de belangrijkste grondstof om GHB te maken, maar in pure vorm velen malen sterker. Ter vergelijking: Duitse GBL is de puurst verkrijgbare soort en is vier tot vijf keer sterker dan de GHB die je op straat tegenkomt.

Je lichaam zet die GBL vervolgens om in GHB. Daar zit dan ook direct het gevaar. Voor onervaren gebruikers ligt de dosering van GHB die tot een coma kan leiden rond de 2,7 milliliter. Wanneer je GBL achterover tikt wordt dit in je maag omgezet in de dubbele hoeveelheid GHB. Het zijn beide drugs waarvan je al snel te veel inneemt, maar met het schoonmaakmiddeltje is dit dus nog veel lastiger.

Daarnaast lijken beide goedjes ook nog eens op elkaar qua uiterlijk. Het wordt dus regelmatig verkocht als GHB, omdat hiervoor geen verdere bewerking nodig is. Als je al van plan bent om GHB te nemen, is het dus zeker niet onverstandig om dit te laten testen. Wanneer je GBL namelijk puur inneemt kan deze chemische vloeistof je maag en slokdarm flink irriteren en zelfs beschadigen. Beter blijf je dus gewoon van dit goedje af. Het is ten slotte niet voor niets een grondstof.

GBL
Credits: Giphy
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *