Is tequila het nieuwe melk?

De meeste kennen tequila als het drankje om de avond even goed op weg te helpen. Het heilige goedje waar jij zo sociaal en zelfverzekerd van wordt. Maar het is óók het drankje dat ervoor zorgt dat jij de volgende dag met je kin op de wc-bril hangt met een kater, afvragend hoe het in hemelsnaam zover heeft kunnen komen.

Nu blijkt uit een onderzoek dat tequila nog niet eens zo slecht voor je is én misschien zelfs wel gezond  voor je is. Whut? Ja, tequila zou goed voor je botten zijn. Shots, anyone?

Tequila goed voor botten

De sterke drank tequila wordt gemaakt van de Agave Tequilaplant, ook wel de Blauwe Agave genoemd. In die plant zitten stoffen waarvan studies hebben bewezen dat deze botontkalking tegengaan en ervoor zorgen dat calcium en magnesium beter worden opgenomen in je lichaam.  Ook bevordert het de aanmaak van proteïne osteocalcin, die de aanmaak van botweefsel bevorderd. Goed tegen osteoporose dus.

Bias?

We willen ons niet schuldig maken aan vooroordelen, maar het onderzoek is uitgevoerd door the Center for Research and Advanced Studies, in jawel, Mexico. Het land waar tequila natuurlijk vandaan komt. Toch zijn er een aantal feitjes over tequila die onmiskenbaar zijn.

  • Het verwijdt de bloedvaten en resulteert in een beter doorbloeding
  • Het bevordert de spijsvertering en helpt bij afslanken door de stimulerende werking op je metabolisme
  • Het kalmeert de zenuwen en helpt tegen slapeloosheid
  • Het is (met mate) goed voor je immuunsysteem door de aanwezigheid van probiotica, de gezonde bacteriën die onze darmen bevolken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *