Kutfeiten: dingen die je nog niet wist over de vagina

Touch
// 9 september 2020

De poes. Iedere vrouw is de gelukkige eigenaresse van dit huisdiertje. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, dat weten we allemaal. Maar wist je dat er eigenlijk veel meer achter dit verstopte lichaamsdeel zit dan je denkt? Bijvoorbeeld: het woord ‘vagina’ wordt gebruikt voor de hele flamoes, maar is eigenlijk alleen het gaatje van de poes. Je weet wel, het gat waaruit de vrouw de baby perst. Of misschien wat duidelijker: het penetratiegat. En dan hebben we het niet over de achterdeur. Wij hebben ons onderzoek gedaan en presenteren jullie 14 feiten over de vagina. Zo leer je nog eens iets op de woensdag.

14 vagina feitjes

1. De kittelaar

De clitoris is véél groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Het zichtbare gedeelte is namelijk slechts het topje van de ijsberg: zo’n 8 centimeter bevindt zich nog in het lichaam. Dat is net zo groot als de gemiddelde penis in slappe toestand. Overigens is dit kleine knopje énorm gevoelig: het heeft zo’n 8000 zenuwuiteinden. Ter vergelijking: de penis heeft er gemiddeld gezien maar zo’n 4000. Zuinig op zijn dus!

2. Maagdenvlies

Lang niet iedere vrouw wordt geboren met een maagdenvlies. En bij iedere vrouw varieert ook weer de dikte van het maagdenvlies. Het is dus helemaal niet standaard dat een vrouw bloedt tijdens haar ontmaagding. Dit is gewoon een fabeltje.

3. Oprekken

De vagina is énorm elastisch. (Redelijk logisch, hij is gemaakt om een kind te baren) Het is dus niet zo dat een grote pik de boel kan oprekken: na de seks gaat de vagina vrijwel altijd terug naar de oude toestand. Veel mensen denken dat je van veel seks een groter gat krijgt, maar dat is dus niet waar.

4. Vaginaal orgasme

Slechts 25-30% van de vrouwen kan een vaginaal orgasme krijgen. Dit komt omdat in de vagina zelf véél minder zenuwuiteinden zitten dan bij de clitoris. De reden hierachter? Een bevalling zou anders veel te pijnlijk zijn. De beste manier om wél een vaginaal orgasme te krijgen, is stimulatie van de clit. Dan wordt ook de vagina namelijk gevoeliger.

5. Vaginaboner

Je kan als vrouw wel degelijk een stijve krijgen! Een stijve clit dan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bij een vrouw die geil is ook bloed naar het geslachtsdeel stroomt. Het resultaat is dan een opgezwollen clitoris.

6. Menstruatiekrampen

Menstruatiekrampen kunnen aanvoelen als pure terror, maar wist je dat een orgasme dé remedie is tegen deze krampen? De volgende keer dat je het gevoel hebt dat je baarmoeder uitgewrongen wordt, moet je dus gewoon even lekker van bil gaan. Een echte schipper bevaart ook de rode zee, zullen we maar zeggen.

7. Schaamhaar

Het is misschien niet helemaal volgens de huidige trend, maar eigenlijk kun je het beste je schaamhaar laten staan. Het zou namelijk de vagina beschermen. Door het te scheren vergroot je de kans op een infectie. Ook schuren je schaamlippen meer over je kleding, niet heel lekker voor je flapjes dus. Maar ja, dat is dan weer een kwestie van prioriteiten stellen he. Niet veel mensen kunnen een wintervacht vandaag de dag nog waarderen namelijk.

8. Zelf-reinigend

De vagina maakt zichzelf schoon. Je hoeft dus niet met een hogedrukspuit de boel uit te gaan spuiten, dat doet deze kanjer namelijk gewoon helemaal zelf. Het wordt zelfs afgeraden om je poes te wassen, dit zou de natuurlijke balans van de vagina kunnen verkloten. Gewoon lekker vanaf blijven dus, dat wordt helemaal uit zichzelf geregeld door middel van afscheiding.

9. Kameleon

De vagina verandert van kleur wanneer een vrouw opgewonden raakt. Dit komt doordat het bloed erheen stroomt, het resultaat is een rodere kleur in de schaamlippen.

10. Blauwe ballen

Vrouwen kunnen hun eigen versie krijgen van de bekende blauwe ballen. Namelijk roze ballen. Als vrouwen last hebben van seksuele frustratie kan dit resulteren in last van de vahien. Omdat veel vrouwen er niet bekend mee zijn, komt het regelmatig voor dat ze bang zijn dat ze een soa hebben. Is niet zo, gewoon een goede beurt will fix the problem. Of zorgt ervoor dat je echt een soa krijgt, maar dat is een verhaal apart.

11. Geur

Iedere poes heeft een eigen geurtje. Je eau de vahien is afhankelijk van verschillende factoren, zoals wat je eet en welk ondergoed je draagt. Zo zou kant er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je minder lekker gaat ruiken daaronder. Het is in dat geval niet zo’n sexy slipje als het lijkt dus.

12. Seks is goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat seks gezond is. Zo zou voldoende seks de vagina strakker houden en orgasmes stress verminderen. Daarnaast zorgt seks voor de extra aanmaak van oestrogeen. En meer oestrogeen, is meer beter.

13. Een uiteinde

Wel eens van die horrorverhalen gehoord, van mensen die een speelgoedautootje in hun anoesh duwen en vervolgens een operatie moeten om hem te laten verwijderen? Bij je vagina is dit dus niet mogelijk, de vagina eindigt namelijk bij de baarmoedermond en deze is zo smal dat er vrijwel niets doorheen kan. Een retourtje naar de gynaecoloog, met de beentjes wijd en een pincetje erin is dus voldoende bij de gemiddelde seksfoutjes.

14. Diep

De gemiddelde vagina is zeven centimeter diep. Een lange pik hoeft dus helemaal geen voordeel te zijn. We horen je nu denken: die van mij is toch écht wel dieper. Kan kloppen, hij wordt namelijk langer wanneer de vrouw opgewonden is. Zo’n 2,4 cm. Kennelijk is de dikte van de penis dan ook een stukje belangrijker dan de lengte wanneer het over het gevoel gaat. Nog een leuk feitje over de vagina is dat de gemiddelde vagina zo’n 15,3 cm wijd kan worden.

Foto: Charles Deluvio

Source :