Het 24-uur durende Monegros Desert Festival keert terug in Spanje

Monegros Desert festival

Na vijf jaar afwezig te zijn geweest, keert Monegros Desert Festival op 20 augustus 2020 terug in de Spaanse woestijn voor haar 21ste verjaardag. In mei van 2015 werd de editie, toen onder de naam Groove Festival, gecanceld wegens een juridische onenigheid over het gebied waar het festival gehouden zou worden.

Monegros Desert Festival

Het Monegros Desert Festival komt volgend jaar naar het Spaanse Fraga, waar 45.000 festivalgangers kunnen dansen op een uitgestrekte woestijnvlakte. Van flinke headliners is de organisatie ook niet vies, zo prijkte op vorige affiches al zwaargewichten als Richie Hawtin, Carl Cox, Andy C, Laurent Garnier, Ricardo Villalobos en Loco Dice.

Gebouwd op een ethos van R.A.V.E (Radical, Audio, Visual, Experience) belooft de 2020-editie van een eerbetoon aan de rave-scene uit de jaren ’80 en ’90 te worden. Dit allemaal in een adembenemende omgeving, een bizar dikke productie en een rave die 24 uur kei en keihard doordendert.

De organisatie zegt het volgende over de terugkeer: “We are not back to do the same, we want to produce the biggest festival of our history after 20 years.” 

Dat is duidelijke taal! Check hieronder alvast de aftermovie uit 2013. Bi-zar.