Militaire Vliegbasis Twenthe toneel van eerste technofestival in Overijssel

Bij Overijssel denk ik eerder aan Attractiepark Slagharen dan aan een technofestival. Toch zal er nog dit jaar eentje in Enschede worden gerealiseerd. En de locatie kun je op zijn zachts gezegd bijzonder noemen. Op de verlaten militaire vliegbasis Twenthe wordt op zaterdag 11 augustus Onder De Radar Festival georganiseerd door Basic Grooves. De line-up is niet mis, met artiesten als Derrick May, Robert Hood, Surgeon & Lady Starlight (live), Ben Sims en Avalon Emerson.

Basic Grooves

Basic Grooves is één van de langs lopende techno concepten in Nederland. De gelijknamige clubavonden zijn inmiddels al vijf jaar lang gegarandeerd uitverkocht. Na verschillende succesvolle XXL edities, een Jeff Mills avond en een rave in een pakhuis tijdens Koningsdag, was de tijd rijp om de stap naar een festival te nemen.

Unieke locatie

Vliegbasis Twenthe was de perfecte kandidaat om deze droom te verwezenlijken. De ruim 80 jaar oude vliegbasis overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar niet zonder een verovering van de Duitsers en bombardementen van de geallieerden. Hoewel de Nederlandse luchtmacht het terrein inmiddels niet meer gebruikt, is de radar van de verkeerstoren nog steeds actief en in gebruik door Schiphol’s verkeersleiding. Bas Amro en Michiel Brantjes, de breinen achter Basic Grooves, vertellen met veel enthousiasme dat het festival zal plaatsvinden op ‘De Strip’ van het vliegveld met daarop de voormalige taxibaan, de verkeerstoren en F16–shelters. “Het terrein heeft een enorme geschiedenis, ademt techno en lijkt gemaakt voor alles waar Onder De Radar Festival voor staat. Het zou zomaar één van de meest geweldige locaties denkbaar voor een techno festival kunnen zijn. Wij kunnen niet wachten tot 11 augustus”, aldus Bas.

Line-up

De indrukwekkende line-up van Onder De Radar Festival, verdeeld over vier area’s, moet er voor zorgen dat technoliefhebbers naar Enschede zullen afreizen. De main aurea zal outdoor zijn, met o.a. Robert Hood, Sandrien en Ben Sims. De intensere techno artiesten als Surgeon & Lady Starlight, ROD en Function nemen DE REACTIE over; de eerste F-16 shelter. Avalon Emerson, Dekmantel Soundsystem en Steve Rachmad ontfermen zich over de tweede F-16 shelter; Basic Grooves. Tot slot zal een een hoop gekheid zich afspelen met helden als Space Dimension Controller (live), David Vunk, en Upsammy in de Doofpot area; de oude kazerne.

Volledige line-up – Derrick May – Robert Hood – Surgeon & Lady Starlight (live) – Ben Sims – Avalon Emerson – Function – Steve Rachmad – Barnt – ROD – Dekmantel Soundsystem – Sandrien – De Sluwe Vos – Space Dimension Controller (live) – David Vunk – Eduardo de la Calle – Clouds – Tsepo – Philou Louzolo – Upsammy – Patski – Bas Amro – Property – Jasmín – driv & Niek Ketel

Onder De Radar Festival-1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *