[Throwback Techno] Jeff Mills

[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Jeff Mills in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: DJ Dimitri

Jeff Mills

Zeg je techno, dan zeg je Jeff Mills. Geen enkele artiest belichaamd het genre meer dan deze fijngevoelige technobaas. Al meer dan 25 jaar belicht Jeff techno in al haar facetten. Niet alleen de muziekstroming, maar de laatste jaren steeds meer als kunstvorm. Hij plaats muziek buiten de kaders en dit draagt bij aan de grenzeloosheid van zijn muziek.

The Wizard

In de jaren 80 stond Jeff Mills bekend als The Wizard en was hij resident bij verschillende venues in Detroit. Mills noemt ‘The Necto’ de plek waar hij vrij kon experimenteren met nieuwe ideeën op het gebied van techno. Hij was medeoprichter van het mytische label Underground Resistance, maar ging daarna zijn eigen weg met Axis Records, later gevolgd door de groovy Purpose Maker en het futurische Tomorrow. Via deze labels oefent Jeff Mills een enorme invloed uit op de scene en zorgt binnen no-time dat de hele technoscene meedreunt op de geloopte techno.

Met de sound van Jeff Mills ga je als een raket en lijkt het alsof je in een science-fiction film terecht bent gekomen. De tering wat heerlijk!

https://www.youtube.com/watch?v=gVZ1aPX5gro

https://www.youtube.com/watch?v=RXRvHjvLMvQ

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *