Onderzoek wijst uit: van wodka Red Bull word je een lastig figuur

Wodka Red Bull

Bij Mellowed weten we maar al te goed dat drank meer kapot maakt dan je lief is. Althans, als we weer eens aan mixdrank zijn gegaan, in het speciaal wodka Red Bull. Naast dat je tanden er van uit springen, gaat het op de een of andere manier toch vaker fout met dit drankje dan wanneer we het alleen bij bier laten. Anyway, onderzoek wijst nu ook uit dat je er next-level naar de gedver van gaat. Damn booze…

Onderzoek aan de Universiteit van Victoria wees in het verleden al uit dat het mixen van alcohol met sterk cafeïnehoudende rommel, een grotere kans op letsel geeft dan wanneer je alleen bier drinkt. Nu hebben onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth en de Universiteit van Santa Maria een vervolgonderzoek opgezet en de resultaten zijn niet voor de poes.

Taurine

De onderzoekers namen taurine en nee, dat is geen sperma van een stier, maar een lichaamseigen aminozuur dat je ook terugvindt in Red Bull. Ze vermengde dit met alcohol en gaven dit aan een paar zebravissen. Ook gaven ze een aantal vissen alléén taurine of alléén alcohol. Vervolgens werden ze geobserveerd.

En wat bleek. De vissen die zowel taurine als alcohol in hun lichaam hadden waren asociaal as fuck en konden minder goed omgaan met de andere vissen dan de controlegroep. Ook toonden ze roekeloos gedrag door in de zogenaamde ‘roofdierzone’ te chillen, wat eigenlijk hetzelfde is als wanneer die maat van drie turven hoog ruzie begint te zoeken met iemand waar hijzelf vier keer inpast. Niet handig.

Nu weet je in ieder geval wat je dus niet aan de bar moet bestellen. Of je moet van een paar blauwe luiken houden…

wodka Red Bull-1
Credits: Oregon State University
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *