Oudere mensen gaan flink van bil, zegt onderzoek

Het zijn twee dingen die we het liefst van elkaar gescheiden houden: seks en oude mensen. Niks kan een geile bui zo hard de kop indrukken als een telefoontje van je oma. Want in ons hoofd is dat gewoon een mythe: je opa en oma die seks hebben. Doen ze gewoon niet. Je ouders zijn hoogstwaarschijnlijk op de wereld gebracht door een ooievaar, maar no way dat je opa en oma ook maar ooit hebben liggen zweten op elkaar. Laat staan dat ze het nu nog steeds doen. Toch wijst recent onderzoek uit dat dit wel degelijk het geval is.

Oude mensen en seks

Bejaardenseks

Je hebt het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen op pornosites, een oude man met een rete jong wijf die lekker de nasty aan het doen zijn. Of andersom, een hete rijpe dame die bereden wordt door een aantal hitsige jonge ventjes. Maar kleine kans dat je ooit twee bejaarden hebt gezien die het doen. Is gewoon niet heel geil, willen de meesten niet zien. Je kan je bij wijze van spreken de Dove bodycrème die van hun zwetende lichamen druipt al ruiken. Opa’s en oma’s hebben in onze ogen andere hobby’s. Ze staan in de tuin te werken of gaan lekker een potje jeu de boules spelen met hun mede-bejaarden. En je ziet ze het liefst lekker bedekt, in een winterjas of zo. We hoeven er niet aan herinnert worden wat de zwaartekracht met onze lichamen doet in de loop der tijd.

Foto: sabinevanerp

Ondanks dat jij er waarschijnlijk niet aan wil denken, hebben we toch een nieuwtje voor je. De meeste opa’s en oma’s hebben namelijk wel degelijk seks, en nog goede ook. Wat blijkt namelijk uit recent onderzoek? 40% van de mensen tussen de 65 en 80 hebben regelmatig seks. Voor de mensen binnen die leeftijdscategorie die in een relatie zitten ligt dat aantal zelfs nog hoger, 84% hiervan heeft een actief seksleven. En niet alleen hebben ze seks, ze hebben ook nog eens hele goede seks! Vinden ze zelf dan tenminste hè, we willen niet zeggen dat je meteen die oude fiets moet bespringen. Sommige fietsen zijn nou eenmaal te oud en zijn  niet meer veilig om te berijden. Echter is gewoon 73% van de bejaarden prima tevreden met zijn seksleven. Schokkend genoeg ligt dit aantal hoger dan bij jongeren.

 Seks en bejaarden

Hoe het komt dat bejaarden zoveel seks hebben? Heel simpel: ze hoeven nergens meer op te letten. Geen condoompje, geen pil. Geen risico op zwangerschap. Gewoon lekker gaan wanneer ze zin hebben. Wel verontrustend was dat het aantal soa’s bij mensen boven de 45 gestaag aan het stijgen is. Opa en oma hebben kennelijk geen zin in zo’n vies rubbertje eromheen. Living on the edge, zullen we maar zeggen. Misschien wel buiten de deur.

Zie dit geweldige feit nu niet meteen als iets walgelijks, maar zie het als iets hoopgevends. De ware piek in je seksualiteit moet nog komen. Is toch heerlijk, dat je op je twintigste gewoon weet dat je waarschijnlijk nog zo’n zestig jaar aan sekspret kunt beleven? En eigenlijk is het best logisch: wat moet je anders met je leven als je met pensioen bent? De dag doorneuken lijkt ons zo slecht nog niet. En aangezien alles wat trager gaat wanneer je ouder bent, kunnen we ons voorstellen dat die oude mannen ware marathonmannen zijn. Geen ochtendgymnastiek voor jouw opa en oma dus! Of ja, op een andere manier dan. Hier nog een leuke romantische foto van twee hitsige oude mensen voor je. You’re welcome. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *