Eerste Hulp bij het bezoeken van een Dixi op een festival

Soms ontkom je er niet aan. Je staat keihard te shinen op een festival, drinkt lekker een biertje, maar dan voel je het opkomen. Je moet ineens schijten als een rietreiger. Tsja, en dan blijven er weinig opties dan de hel die een Dixi-plee heet op te zoeken. Don’t worry, met deze tips kom je er misschien nog wel schoner uit dan dat je er in ging. En de grootste tip van de dag: neem een shitload aan tissues mee! Die zijn op dat moment gewoon jouw beste vriend voor de dag, als het aankomt op het toiletbezoek.

De deur open- en dicht doen

Daar begint het al mee: je weet nooit waar iedereen met zijn vieze tengels heeft aangezeten. Je kunt die leuke chick naast je vragen of zij de deur voor je wilt openmaken, maar je moet ‘m uiteindelijk toch nog zelf op slot doen én van het slot afhalen. Tenzij jij het niet erg vindt dat iedereen de deur open gooit als jij jouw behoefte aan het doen bent. Pak daarom je zijdezachte, schone tissues en draai de deur open en weer netjes op slot. Hoef jij die smèrrige deur niet aan te raken.

Kijk nooit, ik herhaal, nooit in de pot

Je hebt van die heerlijke stink wc’s waarbij je gewoon het potje in kan kijken, waarbij te zien is wat jouw voorganger heeft neergelegd. We snappen dat je ogen meteen op de pot vallen, maar probeer jezelf in te houden. Verplicht jezelf gewoon om naar het dak te kijken als je binnen looptals je de volgende stap gaat uitvoeren. Tenzij je de houdt van barfen, dan zou ik je hoofd door het gat proberen te stoppen.

Het gaan zitten

Ga nooit op de bril zitten voordat jij het bacteriële monster hebt verzorgd met een doekie. Dus je haalt jouw wonderbaarlijke tissues er weer bij, wrijft er goed overheen, en je kan er zonder zorgen (hopen we) met je poezelige billetjes voor gaan zitten. Hangen raden wij niet aan, is schijnbaar niet helemaal goed voor je bekkenbodem en is best lastig na twaalf lauwe pilsjes.

Afvegen

Op festivals lopen over het algemeen geen vriendelijke toiletjuffrouwtjes rond die netjes na elke bezoeker even de Dixi gaan controleren. De kans is dus méér dan aanwezig dat jij, na een door racecake gedwongen sprintje, geen toiletpapier op de Dixi aantreft. En mocht je ze toch aantreffen, niet gebruiken. Daar is minstens tien keer overheen gezeken, dus gebruik bij het afvegen lekker je eigen geparfumeerde tissues. Ruikt ‘t allemaal nog lekker ook.

dixi-2

AL-TIJD je handen wassen na een toiletbezoek

Naast een schone ster, wil je ook gewoon schone handen hebben. We snappen dat je heel huiverig bent voor de wc- bril, maar de meeste bacteriële ziektes loop je op als je je handen niet hebt gewassen na een toiletbezoek. Met die ranzige klauwen raak je namelijk weer je eten aan, wat dus heerlijk oraal naar binnen gaat. Lekka! Zorg er dus voor dat je een flesje water bij de hand hebt wanneer je een poepsauna betreedt. Na het achterlaten van je boodschap kun je direct de handen wassen. Het water is ook weer handig om voor verkoeling te zorgen, want we snappen dat zo’n stinkhok kneiterwarm is als de zon erop schijnt. Koel dan af door ook je polsen en enkels mee te nemen.

Nog beter is een lekker flessie van dat desinfectie spul mee nemen. Kan je gewoon een kleine van kopen, bij de drogisterij. Stop je zo in je festivaltas of in je broekzak. Want je weet nooit waar die handen nog gaan eindigen.

Trek schoenen aan

Ben jij iemand die graag duidelijk maakt hoe vogelvrij en hip je bent door op blote voeten of teenslippers te lopen? Dan hoop ik voor jou dat je geen spontane buikloop krijgt op een festival. Tenzij je het chill vindt om het schijt en zeik tussen je tenen door omhoog ziet komen bij een bezoek aan een Dixi. Maar aangezien we dit niet voor kunnen stellen, doe gewoon even fatsoenlijke schoenen aan. En trek niet je gloednieuwe Nikes aan, want dan heb je sowieso weinig te zoeken op een festival.

dixi-1
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *