Zo organiseer je de perfecte indrink-sessie

pre-drinks-2

Het leukste aan uitgaan is vaak niet eens het uitgaan zelf, maar jezelf helemaal naar de gedverderrie helpen tijdens het indrinken. I got you, de tijd dat je met twee tientjes naar de kroeg kon en laveloos thuis kwam is helaas voorbij. Vandaar dat het prachtige fenomeen ‘pre-drinks’ is ontstaan. De avond is jong, plannen worden gesmeed en je ziet jezelf tot diep in de nacht een paringsdans uitvoeren. Dat dit in de praktijk vaak anders loop doet er niet toe.

Op een pre-drink hangt er opwinding in de lucht en druipen de feromonen van de muren. Maar hoe zorg je nou dat je indrinksessie litter is dan Time Square op nieuwjaarsnacht? Wij hebben je rug en zorgen dat die dierbare uurtjes voordat je naar een bardancing optimaal worden benut. Want pre-drinks is een militaire operatie die tot op de seconde gepland moet worden aangezien de rest van de avond er vanaf hangt.

Wanneer begin je?

De kunst is om de sessie zo te plannen dat je tijd hebt om de zintuigen wat af te stompen, zonder te vroeg te pieken en met je kin op de toiletbril te eindigen. Want eerlijk is eerlijk, je kunt jezelf al snel verliezen in pre-drinks. We pakken de klok er even bij. In de meeste tenten hoef je voor middernacht niet aan te komen, wat eigenlijk te krom voor woorden is, maar dat is nu eenmaal het geval.

Afhankelijk van je uithoudingsvermogen wil je ongeveer drie á vier uur van tevoren beginnen met (rustig) drinken. Dit geeft je genoeg tijd om je alcoholspiegel lekker op niveau te brengen. Terugrekenend vanaf middernacht kom je dan uit om 20:00. Trek hier nog een half uur vanaf voor het vervoer naar de kroeg, sigaretje roken, het een en ander verstoppen in je boxer en het ontwijken van groepsfoto’s en je komt uit op 19:30. Mooie tijd, dacht ik zo!

Wie nodig je uit?

Over het algemeen geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dit klopt natuurlijk tot op een bepaalde hoogte. Zorg er in ieder geval voor dat je core squad present is, de vrienden of vriendinnen waar je menig avond als ware strijders mee hebt overleefd. Hieronder een lijstje met mensen die je zeker uit moet nodigen.

  • Die vriend met Spotify Premium
  • Die vriend die een hoop drank meeneemt
  • Die vriend die nuchter blijft en als taxi fungeert
  • Die vriend die net uit de gevangenis is
  • Die vriend die met iedereen kan opschieten
  • Die vriend die met niemand kan opschieten
  • Die vriend die niet kan zwemmen
  • Die vriend die nét een nieuwe partner heeft

Wat voor snacks haal je?

Geen! Het heet nondeju geen pre-snacks of wel? Geen zoutjes, chips of drie verschillende soorten wraps. Met eten bij het indrinken creëer je de verkeerde vibe en maken mensen onnodig ruzie over een laatste bitterbal. Daarnaast is het best gênant wanneer je met iemand praat in de club, terwijl jij de chips nog tussen je tanden uit aan het vissen bent met je tong.

Welke drank haal je in huis?

Als host van een pre-drink sessie zorg je er altijd voor dat er in ieder geval iets in huis is. Sixpackjes bier, flessen wijn en een fles goedkope vodka, zoete meuk, eigenlijk voldoet alles. Het gaat erom dat je dronken wordt, niet of het lekker is. Lusten je vrienden dit niet, dan laat je ze lekker hun eigen drank meenemen. En mocht er iemand voordat je naar de kroeg gaat nog niet eens aangeschoten is, mik je gewoon alles in een grote kom en doe je er wat rietjes in. Ziet er nog fancy uit ook.

Drankspel

Het leukste drankspel gaat als volgt: Vraag iedereen die er is of ze een drankspelletje willen doen. Wie ja zegt zet je lekker op straat, dat soort mensen heb je niet nodig in je leven.

Endgame

Oke, dit was het dan. Je hebt een pre-drinks georganiseerd die redelijk tot goed is verlopen. Tijd om heel de flikkerse bende bij elkaar te krijgen en als één collectief richting kroeg of club te begeven. Maar iedereen die wel eens een pre-drink heeft georganiseerd weet dat dit vrijwel onmogelijk is. Het is als het organiseren van een Elfstedentocht in de zomer. De helft ligt in een foetushouding op de grond of zit stiekem te zoenen achter een kamerplant. Dan besluit je maar naar bed te gaan, je hebt je best in ieder geval gedaan.

Pre-drinks-1
Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *