Poppi moet hét drugsmuseum van Nederland worden

Poppi Drugsmuseum

Amsterdam kent natuurlijk al een hasjmuseum, maar een museum over alle andere soorten drugs bestaat nog niet. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als het aan Stichting Mainline ligt. Deze stichting die voorlichting geeft over drugs heeft namelijk een actie opgezet om Poppi – een museum over het complete verhaal rondom drugs – te realiseren.

Poppi Drugsmuseum

Het idee is om met mensen met een verslavingsachtergrond in dienst te nemen om te bezoekers te vertellen over hun ervaringen. Daarnaast moet er een bibliotheek komen met boeken over de opkomst van drugs, hoe een verslaving werkt, de handel en de criminaliteit die de drugsindustrie met zich meebrengt. Ook

De naam Poppi verwijst naar de papaver, de plant waarvan zowel heroïne als morfine wordt gemaakt. “Daaraan zie je dat je drugs op verschillende manieren kunt bekijken. Enerzijds verwoest het levens, anderzijds helpt het tegen pijn,” zegt directeur Machteld Busz. “Dit museum is een plek waar dat soort aspecten openlijk kunnen worden besproken. Drugs maken veel los in de samenleving. Je hoort beleidsmakers erover praten en tegelijkertijd zie je dat drugs genormaliseerd worden in bijvoorbeeld de popmuziek. Er moet een plek zijn waar je het daar met elkaar publiekelijk over kunt hebben.”

Amsterdam was de meest logische plek voor het museum, aangezien het een tolerante stad is die ervoor openstaat om het over taboeonderwerpen te hebben.

Geld nodig

Wanneer het museum er daadwerkelijk komt, is nog niet bekend. Er is eerst geld nodig om het project te realiseren en daarvoor worden de komende maanden verschillende evenementen georganiseerd. Per evenement wordt een deel van het museum ‘onthuld’. Denk aan lezingen van experts, debatten over het gebruik van drugs en weer een andere keer ligt de focus op virtual reality.

Ook is er een crowdfundcampagne opgestart waar je jouw eigen bijdrage kunt leveren aan het realiseren van dit project.

Poppi Drugsmuseum
Credits: Miquel Henriques

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *