[Throwback Techno] Sam Paganini

Sam Paganini
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Sam Paganini in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Marusha

Sam Paganini

Deze Italiaanse technoheld uit de Noord-Italiaanse stad Treviso heeft menig mens op de dansvloer doen bewegen. Van legendarische clubs als Berghain in Berlijn tot aan de inmiddels gesloten Output in New York. Een Rex in Parijs of een Amnesia in Ibiza slaat deze Italiaan ook niet over. Als de naam Sam Paganini je niets zegt, doet Paganini Traxx dat in ieder geval!

Een succesvol jaar

Sinds zijn single Zoe uit 1997 heeft hij nog vele singles en EP’s uitgebracht onder de naam Sam. Het jaar 2013 was zeker een succesvol jaar te noemen. Hij releasede zijn Body to Body EP en de Black Leather EP. Beide bereikte de hoogste plek op de Techno Chart van Beatport. Het gevolg was een grote bekendheid in het underground circuit én de mainstream kanalen. Het nummer Polyester werd in dat jaar zelfs benoemd tot de beste technoplaat. Lekker gewerkt!

Een jaar later kwam de techno DJ met zijn debuutalbum genaamd Satellite. Het album ging kneiter hard met als uitschieter de plaat Rave. Dit nummer bleef zes maanden in de Beatport Techno Top 10 staan en een jaar in de Techno Top 100. Het is een ware klassieker geworden die je nog vele jaren zult horen.

Unieke DJ

Sam Paganini onderscheidt zich door als enige Italiaanse DJ zijn naam te koppelen aan drie wereldberoemde labels: Plus8, Cocoon en Drumcode. Vooral het eerst genoemde label is een groot succes. Niemand minder dan techno pionier Richie Hawtin is de eigenaar. Een groter compliment kan je haast niet krijgen als techno DJ.

Zijn sets worden gekenmerkt door krachtige grooves. Het is dan ook niet voor niets dat zijn stijl wordt omschreven als Sexy Groovy Dark Techno. Daar is zeker niets aan gelogen als je deze fenomeen hoort draaien op festivals als Tomorrowland of Awakenings.

Party agenda

Ook dit weekend is hij op de zondag een uur lang te horen op Tomorrowland. Verder kan je Paganini Traxx aantreffen op Pukkelpop, Mysteryland, Drumcode Festival en ADE: 909 X Loveland. Genoeg kansen. Laat ze niet schieten!

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *