De ultieme festival road trip door Europa

Hoewel je op dit moment bijna van je schoenen wordt geblazen door de sterke wind, het festivalseizoen is dichterbij dan je denkt. Er staan ook deze zomer weer honderden festivals op je te wachten in zowel binnen- als buitenland, maar hoe pak je in 2020 zoveel mogelijk festival mee die op jouw bucketlist staan? Juist, dan neem je de auto en maak je een road trip met je festivalsquad die je jouw hele leven lang bij gaat bijven. Welke festivals mag jij niet missen tijdens je festival road trip en hoe zorg je ervoor dat deze vlekkeloos verloopt? We got you, wij hebben namelijk de ultieme route voor je uitgestippeld, maar eerst vergt het wat voorbereiding.

Festival road trip

Prepping

Een goede voorbereiding voorkot heel wat kopzorgen tijdens jouw festival road trip. Zorg dat alle spullen van je packlist in de auto passen, zodat je vriend of vriendin niet ergens dubbelgevouwen achterin zit. Eten en drinken kan je onderweg ook wel kopen en is vaak goedkoper dan in Nederland. Als je genoeg inslaat, hoef je niet telkens eten te kopen op het festivalterrein en dat zal je ontzettend veel geld schelen. Een goede kampeeruitrusting zorgt daarnaast voor een goede nachtrust, zodat je voldoende energie hebt voor de volgende festivaldag, volgende festival óf autorit die je voor de boeg hebt Ook is het verstandig om te kijken naar je autoverzekering als je onverwacht tegen eventuele schade aanloopt. Helemaal als je speciaal voor deze festival roadtrip een oud barreltje hebt gekocht kun je beter je autoverzekering online vergelijken voor de beste deal. Kost weinig tijd en bespaart je onderweg een hoop ellende. Zou toch zonde zijn als je door autopech een festival op je lijstje moet missen.

Sónar | Barcelona | 18-20 juni

De eerste stop is Sónar in het heerlijk zonnige Barcelona. Alleen al om het feit dat je kunt dansen op je teenslippers is dit een heerlijke start van je festival road trip. Sónar is een vooral elektronisch muziekfestival en vindt altijd plaats in juni en de optredens van diverse artiesten zijn op verschillende locaties in de stad. Op het festival zijn allerlei soorten muziekstijlen, maar de boventoon wordt gevoerd door ‘elektronica’. Mensen die houden van elektronische beats, kunnen dus hun hart ophalen.

 

Volt Festival | Sopron | 1-4 juli

Terwijl Sziget allang niet meer is weg te denken uit het festivallandschap, vindt elders in Hongarije een minstens zo interessant festival plaats, maar dan kleinschaliger en nog een stuk minder bekend bij het internationale publiek: VOLT Festival.

Het festival wordt neergezet door dezelfde organisatie als die van Sziget en dat is goed te merken. Zo staat VOLT tevens bekend om de sfeervolle en kleurrijke aankleding vol innovatieve kunstinstallaties en een randprogramma met spelletjes, straattheater, lezingen en films. Daarnaast is het dankzij de ligging ideaal te combineren met een bezoek aan Wenen, Bratislava of Boedapest. Maar daar heb jij helemaal geen tijd voor, want jij moet door naar het volgende festival;).

 

Balaton Sound | Zamárdi | 8-12 juli

Een kleine 200 kilometer naar het zuidoosten vindt vier dagen na Volt festival het fantastische Balaton Sound plaats. En uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat het er hier net wat anders aan toe dan op je stereotype festivalweide. Het terrein wordt namelijk in de gehele breedte geknuffeld door het Balatonmeer, waar je overdag rijkelijk bijkleurt, om vervolgens de nachtelijke uurtjes weg te dansen.

Verspreid over een dertigtal podia kom je de beste feestjes tegen, begeleid door de optredens van de complete EDM-wereldtop. Op de muziek wordt dan ook niet bespaard, evenals de visuals om de show heen. Lasers, torenhoge poppen die in het publiek dansen en natuurlijk een – door het vuurwerk – opgelichte hemel. Omdat het programma pas eind van de middag start, heb je overdag alle tijd om te chillen en verkoeling te zoeken in het Balatonmeer voor het ultieme zomergevoel.

 

Electric Castle | Cluj | 15-19 juli

Ieder jaar wordt het groene heuvellandschap van Transsylvanië, aan de voet van het Roemeense Bánffy Kasteel, omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein vol muziek, kunst, ziel en zaligheid. Welkom op Electric Castle, een kleine 600 kilometer ten oosten van het Balatonmeer.

Met een programmering die 24 uur per dag doorgaat en randactiviteiten zoals games, yoga, circus, films en creatieve workshops kom je letterlijk tijd, ogen en oren tekort. Overdag dienen het kasteel en de tientallen hangouts als sprookjesachtig decor. Ook blinkt het festival uit in het culinaire aanbod van eten en drinken – en dat alles voor een zacht Oost-Europees prijsje! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eclectische line-up met voor ieder wat wils en een mix van artiesten die je nergens anders ziet. Hier wil je een keer bij zijn geweest!

 

Solar Festival | Roermond | 30 juli – 2 augustus

Het is een lange rit richting Nederland, maar je kunt rustig aan doen want je hebt tien dagen de tijd om van Electric Castle naar het Limburgse Roermond te rijden voor Solar Festival. Want wat is er lekkerder dan om je festival road trip te eindigen in eigen land? Als je het Solar-terrein oploopt, waan je je meteen in een soort speeltuin voor volwassenen. Het barst bijna uit elkaar van de kleuren, creatieve uitspattingen en goede vibes! De line-up is gevuld met DJ’s, rappers en bands, dus ook muzikaal hoef je je geen moment te vervelen in Roermond!

 

Source :