Waarom seks in een hotel altijd leuker is

seks

Je gaat samen met je lover op vakantie en bij het uitzoeken van het hotel weet één ding zeker: hier gaat gesekst worden. Eenmaal op vakantie wordt je gedachte inderdaad bevestigd en verstoppen jullie je dagelijks  minimaal twee keer onder de lakens. Of op de lakens, als het ‘s zomers 30 graden is in Griekenland.

Nu heb je je misschien wel ooit eens afgevraagd waarom jullie op vakantie seks hebben als twee krolse katten, terwijl het thuis misschien wel op een lager pitje staat. You are not alone en wij hebben vandaag het antwoord. Dit is waarom seks in een hotel leuker, geiler én spanneder is.

Waarom seks in een hotel altijd leuker is

Bookingservice HotelTonight deed onderzoek naar naar de sekslevens van 2.200 mensen uit elf verschillende landen die allemaal in de afgelopen drie jaar seks hebben gehad in een hotelkamer. Hieruit kwamen een aantal verrassende uitkomsten naar voren.

Resultaten

Uit dit onderzoek bleek onder andere dat seks in een hotelkamer  25 tot 49 minuten langer duurt dan normaal. Daarnaast vindt maar liefst een op de drie van de ondervraagden dat hotelseks beter is dan normale seks. Ook bleek dat de ondervraagden van bijna alle elf de landen vonden dat de seksprestaties van hun partner verbeterde wanneer ze in een hotel lagen te rampetampen. Maar, er is meer.

seks
Credits: We-Vibe WOW Tech

Onder de Noord-Amerikaanse landen bleek dat 75% zich meer avontuurlijk voelt tussen de lakens van een hotelkamer. De Britten geven daarnaast aan gemiddeld 2.6 keer seks te hebben in een hotel en voor de Mexicanen is dit aantal zelfs 2.8 keer.

Hoe komt dit?

Maar hoe komt het dan dat we het in een hotelkamer leuker vinden om te flikflooien, naaien, figuurzagen of bedvogelen? Om dat te beantwoorden, schakelen we de hulp van seks en relatie expert Dr. Jess O’Reilly in. Zij zegt er het volgende over.

“Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat het stofje dopamine wordt aangemaakt. Dit wordt in het brein geassocieerd met plezier en belongingen. En laten deze zaken nu net ook je libido boosten.” Logisch dus dat jullie in een hotel elkaars kleren van het lijf willen trekken.

Daarnaast geeft O’Reilly ook nog andere redenen waarom seks in een hotelkamer leuker is dan thuis. Zo hoef je op vakantie niet te denken aan verantwoordelijkheden zoals koken, schoonmaken, zachtjes doen voor de buren of andere huishoudelijke klusjes. Hierdoor voel je je meer relaxt en is er in je hoofd meer ruimte voor seks. Daarnaast is een hotelkamer gemaakt met de zintuigen in het achterhoofd. Alles is dus zo vormgegeven, dat het voor de gast zo aangenaam mogelijk is.

seks
Credits: Becca Tapert