Welk land zuipt het meest?

welk land

Vorige week schreven we al over de ontwikkelingen van het drankgebruik wereldwijd, deze week gaan we kijken welk land het vaakst dronken is. De resultaten komen uit een onderzoek waar het drinkgedrag van 120.000 mensen over een periode van 8 jaar is gemeten.

Engels sprekende landen

Inwoners van Engels sprekende  blijken uit het onderzoek de grootste drankorgels ter wereld te zijn. Engeland staat daarbij (niet verassend) op de eerste plaats. De gemiddelde Brit is 51 keer paar jaar dronken, en ja, dat is bijna elke week. Amerika volgt daarop met 50 keer per jaar lazarus, gevolgd door Canada en Australië.

Nederland

Nu lijkt het voor jou misschien anders te zijn, maar Nederlanders zijn best een keurig volk wat betreft dronken worden. Nederland staat namelijk op een 21e plek met een gemiddelde van 29 keer dronken zijn per jaar. Onze vriendelijke zuiderburen staan op de elfde plek en kijken 35 keer per jaar te diep in het glaasje.

Duitser hebben het imago van stevige drinkers, wat niet raar is natuurlijk. Als je een keer in het Mega Park in Mallorca bent geweest, weet je precies wat ik bedoel. Anyway, met 21,5 keer per jaar dronken drinkt Nederland ze er toch zonder probleem uit.

De lijst wordt afgesloten met Chili, waar de inwoners ‘slechts’ 16 keer per jaar dronken zijn. Just imagine…

Accijns

Uit het onderzoek blijkt ook dat accijns en andere heffingen geen enkele invloed heeft om mensen minder te laten drinken. In Denemarken, waar je eerst een nier moet verkopen om een biertje te kunnen betalen, staat op de vijfde plek.

Welk land
Credits: Malcolm Garret

 

Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *