4-FMA: veiliger dan 4-FMP?

4-FMA-1

4-FMP, ook wel ‘xtc-light’ genoemd, is de designerdruk die in 2016 heel wat strotjes heeft gepasseerd op festivals. Destijds was het gewoon legaal en online te bestellen, aangezien het niet op de opiumlijst stond. Toch verschenen er steeds meer horrorverhalen over 4-FMP en als gevolg daarvan schrapten veel dealers het uit hun assortiment. 4-FMP stierf een trage dood, tot nu. In het aanbod van dealer duikt 4-FMA steeds vaker op en dit zou de ‘veilige’ variant van 4-FMP zijn. Maar is dat wel zo?

4-FMA

Wanneer je 4-FMA intikt op Google kom er allerlei website naar boven waar je de designerdrug gewoon online kan bestellen. Het is namelijk op dit moment nog hartstikke legaal, maar er staat wel bij dat het voor onderzoeksdoeleinden wordt verkocht en niet om in je mik te stoppen. Fair enough, maar niemand die nagaat of je een laboratorium hebt en of je het daadwerkelijk voor onderzoek gaat gebruiken. De drug wordt door dealers aangeprezen als de veilige vervanger van 4-FMP, maar over de risico’s is nog maar weinig bekend.

Effect

De effecten van 4-FMA zijn inderdaad te vergelijken met 4-FMP, maar als we gebruikers moeten geloven gaat het gevoel meer richting cocaïne dan richting XTC. Je bent superhelden met enorm veel energie en dat gedurende 8 uur lang op een halfje.

Klinkt natuurlijk nice, maar 4-FMA is minder rooskleurig dan hierboven wordt geschetst. Dit blijkt uit verschillende drugstests en verhalen van de drugs op festivals. Jellinek geeft ook aan dat de opkomst van 4-FMA zorgwekkend is. Het is namelijk twee keer zo sterk als 4-FMP en loopt daardoor als snel het risico op overdosis. Ondanks dat het relatief nieuw is, stond de drug al klaar om gelanceerd te worden toen er een verbod op 4-FMP kwam.

Risico’s

Zoals we al zeiden zijn is er over 4-FMA nog niet veel bekend. Bij het gebruiken ervan ben je als het ware je eigen proefkonijn. Bij 4-FMP zijn er in het verleden aardig wat incidenten geweest die niet verklaard kunnen worden. Dit zou bij 4-FMA ook het geval kunnen zijn en wordt daarom dus afgeraden. Mocht je toch besluiten om 4-FMA te gaan gebruiken, laat het dan testen. Dan weet je in ieder geval wat je precies in je lichaam stopt.

4-FMA-2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *