De 5 beste weekendjes weg met vrienden

Of je nou 20 bent, studeert en vrijgezel bent of dat je 30 bent, twee koters hebt en je hypotheek al aan het aflossen bent, je moet jezelf één ding beloven: je gaat elk jaar één weekendje weg met je vrienden. Waar je naartoe gaat is natuurlijk afhankelijk van het te besteden budget, maar als je eerlijk bent: het is gewoon belangrijk dat je er goed kan zuipen. Nu kan dat bijna overal, er zit overigens bijna overal binnen een straal van twee kilometer een supermarkt, maar het is wel fijn als je naast het zuipen ook nog iets leuks kunt doen. Onze vrienden van Manify hebben mooie weekendjes weg ingedeeld in vijf categorieën:

Voetbalreis naar Engeland

Als voetbal ergens leeft, is het wel in Engeland. Het is een way of life aan de andere kant van het kanaal en daar een wedstrijd bijwonen staat dan ook op menig mans bucketlist. Een potje van Chelsea of Arsenal is natuurlijk leuk, maar een wedstrijd tussen twee ‘mindere’ ploegen kan nog veel toffer zijn. Je zult hier minder toeristen en dagjesmensen zien, dus meer fans, die van alles en nog wat roepen in de hoop dat de speler de bal in het netje poeiert. Shoot you f*cking tosser!

En daarbij komt natuurlijk dat ze in Engeland niet vies zijn van een pintje.

De Spaanse kust

Vanaf eind april staat het zweet in je bilnaad bij de meeste Spaanse kustplaatsen, dus de stranden liggen vol met dames die afkoeling zoeken in hun net iets te strakke bikini. Barcelona, Valencia of Malaga, allemaal plekken voor een onvergetelijke ervaring met je squad. Overdag lekker op het strand, potje beachvolleybal, ‘s avonds lekker eten om vervolgens met gestrekte benen het nachtleven in te duiken.

Sportief weekendje weg

Jezelf helemaal begaaien in het zonnetje is natuurlijk top. Maar er komt een moment, ik hoop voorlopig nog niet, dat het tijd wordt om het eens af te wisselen met iets anders. Nu kan er op een sportief weekendje natuurlijk nog wel iets gedronken worden, maar hoe lekker is het om met een fris bekkie een weekendje in de sneeuw te flaneren of te gaan mountainbiken in de Algarve. Dat dacht ik. Fucking lekker.

Oost-Europa

Oost-Europa is altijd een goed idee, als je weet waar je wezen moet. Belgrado en Bratislava klinken cool, maar zijn redelijk saai. Praag en Krakau zijn tof, maar ook erg toeristisch wat de prijzen niet ten goede komt. Tip van de dag: Boedapest.

Als je gunstig boekt vlieg je hier voor een paar tientjes naartoe en hou je des te meer geld over om in je strot te gieten. De stad is machtig mooi en het kost er allemaal geen drol. Halve liters bier voor 70 cent (op maandagen en donderdagen in de Morrisons) of voor max €2,50,- in clubs. Cocktails zijn vaak niet duurder dan drie euro en heb je de hele avond plezier van door de absurde hoeveelheid alcohol die erin wordt gemikt.

Als je dan wakker wordt in je Airbnb met een kater der katers, pak je gewoon een van de vele spa’s die Boedapest rijk is. Ben je binnen no-time weet het mannetje.

Huur een villa

Als jullie vriendengroep op je 30ste nog steeds bestaat uit zestien man. Congrats mate! Dan kun jij voor weinig geld een dikke villa boeken in Zuid-Frankrijk of de Toscane. Zorg dat er een zwembad bij zit en een dikke barbecue aanwezig is, en jij hebt het weekend van je leven. Rij er zelf naartoe, want hoe kun je een weekend weg beter beginnen dan met een roadtrip?

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *