Dit zijn de beste drugs series om nu te bingen

See
// 23 april 2020
Drugs series-2
Credits: Sony Pictures Television

De laatste keer dat we een goed feestje konden pakken is alweer te lang geleden. Het COVID-19 virus is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar het is ook nog eens een echte partypooper. Je wekelijkse routine van een aantal biertjes drinken en wellicht ook je maandelijkse routine van recreatieve middelen is helemaal weg. Natuurlijk verzacht een livestream de pijn een beetje, maar als puntje bij paaltje komt zit je gewoon lonely in je woonkamer een krat pils naar achter te werken. En om nu alleen een pilletje te poppen of poedersuiker te snuiven is ook niet echt je van het. Dan maar naar drugs series kijken. Wellicht doe je nog inspiratie op voor de dag dat we eindelijk weer naar buiten mogen.

De beste drugs series om te bingen

Narcos

Narcos is de drugserie over dé legendarische drugsbaron Pablo Escobar Gaviria. Door zijn cocaïnesmokkel was hij voor een lange tijd de machtigste en gevaarlijkste drugscrimineel ter wereld. Hij stond aan de top van het Medellín kartel. In de serie, die deels is gebaseerd op feiten, zie je het wilde leven van Escobar en hoe twee DEA-agenten hem willen uitschakelen.

Breaking bad

Door vele bekroond als de beste serie aller tijde: Breaking Bad. In de serie zie je hoe scheikundeleraar Walter White te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. In de eindfase van zijn leven besluit hij zijn kennis van scheikunde te gebruiken om Crystal Meth te maken. Heel logisch natuurlijk. Oud-leerling Jesse helpt hem hiermee. Samen produceren ze de beste en puurste Crystal Meth die in de staat New Mexico te vinden is. Om het nog beter te maken blijkt dat zijn zwager Hank, het team leidt dat erachter wil komen van wie de Crystal Meth is. Breaking Bad is gewoon te zien op Netflix!

Undercover

Met legendarisch acteur Frank Lammers in de hoofddrol, laat de drugs serie Undercover het deels fictieve verhaal van de drugsproblematiek in Noord-Brabant en Limburg zien. Of wel het Colombia van xtc. Twee undercoveragenten infiltreren in het leven van drugsbaas Ferry Bowman om hem te ontmaskeren.

Mocro Maffia

Romano, Potlood en De Paus zijn drie vrienden die de hele cocaïnehandel van Amsterdam overnemen. Wanneer de vriendengroep uit elkaar valt ontstaan er bendes die zonder moeite de andere liquideren. De serie brengt de onderwereld van onze hoofdstad goed in beeld en heeft ondanks dat de serie fictief is ook verwijzingen naar de realiteit.

El Chapo

El Chapo verwijst naar de 1,68 meter drugsbaas Joaquín Guzmán. Hij leidde vanaf eind jaren 80 het Sinaloa kartel. Ze verdiende bakken met geld met de handel van cocaïne, meth, heroïne, en wiet. Tijdens zijn eerste gevangenisstraf wist hij te ontsnappen in 2001. Toen hij in 2014 weer opnieuw werd opgepakt wist hij weer te ontsnappen net voor zijn hoorzitting. Zijn geschatte vermogen was 14 biljoen dollar. Een grote crimineel, maar wel een hele rijke!

Queen of the South

Deze is misschien wat minder dan de andere in het het lijstje van drugs series, maar desalniettemin zeker de moeite waard. In Queen of the South trouwtTeresa Mendoza met een Mexicaanse drugsbaas. Als haar man een jaar later vermoord wordt moet Teresa op de vlucht voor het kartel. Wanneer ze de grens weet over te steken bij Amerika vestigt ze zich in Texas. Daar begint ze kleine taken te doen voor drugspartij Camila Vargas. Ze is vastberaden om een van de beste drugskoeriers in de VS te worden. Bovendien zet ze alles op alles om de dood van haar man te wreken.

Fariña

In deze Spaanstalige serie staat Sito Miñanco in de hoofddrol. Hij is een visser is Galicië en is zeer behendig met speedboten. Om wat extra geld te verdienen gaat hij tabak smokkelen voor het netwerk dat geleid wordt door Terito. De vraag naar hasj wordt steeds groter maar Sito weigert dit te smokkelen. Na enige tijd zet hij samen met twee vrienden zijn eigen business op. Als hij is Panama is om geld wit te wassen komt hij in contact met smokkelaars die cocaïne naar Europa willen smokkelen. Deze serie staat ook bekend onder de naam ‘Cocaïne Coast’.

Categories
See