Discopompen: hoeveel zin heeft het?

Discopompen

Afgelopen donderdag was het Hemelvaart en nu al dé discopompdag van 2019. Het weekend stond barstensvol festivals en het zou de dagen erna 480 graden Celcius worden. In de schaduw! Al was jij daar natuurlijk niet te vinden, of wel roodgeblakerde vriend? Jij stond lekker te flaneren met je knetterharde mannentepels in de zon, er vanuitgaande dat discopompen vooral voor de heren is weggelegd.

Discopompen

Een kleine toelichting: discopompen is het bezoeken van de sportschool, onder het genot van een kannetje pre-workout berry-pineapple, vlák voordat je een feestje gepland hebt. Je nieuwe hippe overhemd staat natuurlijk het lekkerst als hij goed strak om je triceps heen zit. Vandaar dat je een dik kwartier wachten op de bench-press maar voor lief neemt. Maar hoeveel zin heeft discopompen?

Met een fatsoenlijk fitness-schemaatje ben je minimaal drie keer per week in de sportschool te vinden. Met een fatsoenlijk drank-schemaatje is de fles ook minimaal drie keer per week aan jouw lip te vinden. Do the math. De kans is aannemelijk dat het heisen af en toe plaatsvindt rondom de momenten dat je ook een mooie zuipsessie gepland had staan. – Heisen met gewichten hè? –

Trainen vóór of ná het drinken

Wat nu? Kan je het beste discopompen (juist vóór je party naar de sportschool), met het voordeel dat de aderen nog lekker op je biceps staan en jij daar zelf heeeeeel lekker op gaat. Óf kan je het beste juist na het drinken (en God mag weten wat je nog meer in je gezicht vouwt) een training plannen?

Het drinken van tien bier zorgt voor een sterk verminderde aanmaak van testosteron in de 16 uur nadat je gedronken hebt. Testosteron is het hormoon dat bijna volledig verantwoordelijk is voor de opbouw van je spieren. Is dit dus het juiste moment om te gaan trainen? Zeker niet. Voel jezelf dus niet schuldig als je de dag na een feestje horizontaal doorbrengt op de bank, lepeltje lepeltje met een strip paracetamol.

Maar hoe slecht is discopompen dan? Dat valt dus redelijk mee! Een groot onderzoek met mensen toonde aan dat protein synthesis door alcohol afneemt met 32%. Maar wanneer je genoeg eiwitten eet  kan dit worden verminderd tot 23%. En bij gematigd gebruik van alcohol (ongeveer zeven biertjes) had het helemaal géén invloed op het herstel. Dat is best te doen!

Daarnaast zorgt een lichaam dat uit veel vocht (en in spieren zit meer vocht dan in vet) kan een stuk beter tegen alcohol, dus pomp je lekker op, amigo. Die zelfingenomen bakkes die je er gratis bij krijgt, zal er vast voor zorgen dat de vrouwtjes voor het oprapen liggen. Denk je.

Discopompen-2
Credits: Cristian Baron

Drugs en krachttraining

We gaan er gemakshalve vanuit dat je neus ook wel eens beschikbaar stelt als ingang voor maar net wat de poortsleutel van je maat in de aanbieding heeft. Stel dat cocaïne of speed jouw go-to snuisterij is, dan moet je weten dat beide drugs ervoor zorgen dat je lichaam in een katabole (spierafbrekende) staat komen. Oké, afblijven dus. Wat dan wel? GHB heeft volgens sommige onderzoekers een anabole (speeropbouwende) werking, al is zeker niet iedereen het hier mee eens. Mocht je dit nou wel eens willen proberen, dan raden we nog steeds niet aan om velgenreiniger en gootsteenontstopper in je bidon te stoppen.

Dan de bekendste party-drug van allemaal: XTC. Ook pillen van dit kaliber onderdrukken vermoeidheid en zorgen dat je lichaam gaat overmeesteren, met een verhoging van je lichaamstemperatuur als gevolg. Tel hier nog bij op dat je geen hap weg krijgt en je hebt de perfecte cocktail te pakken om spierschade in de hand te werken. Dus niet alleen minder spieropbouw en slechter herstel, nee: spierschade. Sehr schade!

Conclusie: we moeten stoppen om elkaar van 1,5 meter afstand met een automatisch geweer voor de kop te schieten, alleen maar omdat andere daardoor hun machtsbeluste waanzin door kunnen zetten.

Conclusie die meer te maken heeft met dit artikel: discopompen heeft zeker zin als je wil shinen en is altijd beter dan sporten met een kater. Drugsgebruik heeft daarnaast altijd een negatief effect op je sportschoolresultaten, tenzij het een anabole werking heeft. Al heeft dat weer een negatief effect op het niet krijgen van acné en het niet krijgen van een micropenis.

Discopompen-1
Credits: Alora Griffiths

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *