Online Dating Guide: het creëeren van een chill profiel

Mannen of vrouwen, het maakt niet uit. Enorm veel mensen lijken niet helemaal door te hebben hoe ze zichzelf positief kunnen laten overkomen op een online dating profiel. Op platformen als Tinder komt de ene awkward foto na de andere voorbij. Het is zó erg dat je af en toe niet eens weet met wie, of zelfs met wat, je nu daadwerkelijk praat. Ben je aan het chatten met een sixpack of twee tieten? Met een hond, kooikarper of fles drank? Of staan er zes meiden op de foto en is er geen enkele manier waarop je kunt achterhalen om wie het gaat?  Behoorlijk irritant kunnen wij je vertellen. Daarom hebben wij besloten om deze ‘foutjes’ de wereld uit te helpen, met een aantal serieuze tips. Zo maak jij een fatsoenlijk online dating profiel.

Online Dating profiel tips

Laat die kooikarper in het water

Hobby’s hebben een prominent plekje op menig Tinder profiel. Maar, lieve schat, die interesses van je kun je ook nog wel laten doorschemeren terwijl je iemand leert kennen. Subtiliteit is hier key. Te veel nadruk leggen op je hobby kan ervoor zorgen dat je hobby overkomt als een obsessie. Je Tinderprofiel moet vooral niet gaan lijken op een PowerPoint over je liefde voor paardrijden. Prima dat je van vissen houdt, maar moet je dan ook meteen iedere vis die je ooit gevangen hebt in onze neus duwen? Nee. Lekker laten zwemmen dus.

Zet die fles met drank op de grond

Fijn, dat jij op die avond in een of andere vuige Rotterdamse club je spaarrekening geleegd hebt voor die fles Grey Goose. Echter maak je daar he-le-maal niemand warm mee. Er is geen enkele man of vrouw die je aantrekkelijker vindt met een stuk glas in je hand.  “Wow, zij heeft een veel te dure fles champagne in haar hand, girlfriend material!”Said no one ever. Laat gewoon lekker op de grond staan dus, die fles. Want je weet wat ze zeggen: “Hoe duurder de fles, hoe kleiner het piemeltje.”(Met ‘ze’ bedoelen we overigens onszelf.)

Don’t overshow it

We snappen dat je maanden hebt lopen zweten voor je sixpack. Of dat je uren op de operatietafel hebt gelegen voor die prachtige airbags. Dat betekent echter niet dat je geoorloofd overal je vlees moet gaan showen. Je kunt ook laten zien dat je een goed lichaam hebt, zonder halfnaakt te flaneren op een spiegelfoto.  Het kan namelijk ook heel spannend zijn om niet meteen alles van jezelf te exposen. De spannendste cadeautjes zijn de cadeautjes die nog in de verpakking zitten. Sommige verrassingen moet je voor een later moment bewaren, die hoeven niet voor de hele wereld op je social media te staan.

Foto: Rawpixel

Laat je huisdier met rust

Of het nu de liefste hond, kat, salamander of schildpad ooit is: hij hoeft niet op je online dating profiel. Waarom niet? Omdat het niemand boeit hoe je beest eruit ziet. Letterlijk niemand.

Strooi niet met merken

Guccipetje hier, Louis Vuitton nektas daar. Pradariempje erbij, en het liefst zo centraal mogelijk in de foto. Kijk, we snappen dat je wil showen wat je hebt, maar het gaat om jou. Niet om wat je van de markt tijdens je all-inclusive reisje naar Turkije geïmporteerd hebt. Heb je echt veel floes en wil je dat dit in één oogopslag zichtbaar is? Doe dit dan subtiel. Een leuk pakje aan of zo, of gewoon een glimp van je Rolexje erbij. Maar gewoon nooit te veel. Je wil niet lijken op een ‘pas op voor zakkenrollers’ reclame.

Don’t be a catfish

Ben je geblessed met ‘wat meer om van te houden’ of wat beperkt in de verticale centimeters? Laat dit zien op je online dating profiel. Je trekt misschien meer likes met foto’s waarop je 10 kilo lichter of 20 centimeter langer lijkt. Maar wanneer puntje bij paaltje komt, wordt de waarheid toch wel onthuld. Wanneer je op je foto’s sterk op Doutzen Kroes lijkt, maar in het echt meer in de buurt komt van een Bonnie St. Claire, gaat dit een hele grote teleurstelling zijn op de eerste date.

Forceer niet zo

Lekkere billen, grote memmen, bovenarmen dikker dan je nek: We get it. Maar zodra jij alleen maar foto’s op je profiel hebt staan waarbij je kont centraal staat, komt dit gewoon oppervlakkig over. Mensen vallen uiteindelijk niet voor de breedte van je bovenarm (al kan deze wel doorslaggevend zijn). Je totaalplaatje wordt er dus niet beter op wanneer je op alle vijf je foto’s aan het aanspannen bent en jezelf in de gekste poses wringt. Het komt veel bescheidener over om gewoon een ‘gezellige’ foto van jezelf erop te zetten, daarop is waarschijnlijk ook wel te zien of je er goed uitziet of niet. Stop dus met forceren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *