Seksleven op een laag pitje? Deze slechte gewoontes zijn de oorzaak 

Slechte gewoontes-1

Geen tot weinig seks hebben in een relatie kan een echte dealbreaker zijn. Natuurlijk ervaart je seksleven ups en downs, vooral wanneer je al een langere tijd in een committed relationship zit. Toch is het belangrijk dat die sparkle blijft branden. Want laten we eerlijk zijn, een relatie zonder seks is een zekere no go. Gooi daarom je slechte gewoontes overboord!

Je kan gedag zeggen tegen je seksleven als je jezelf schuldig maakt aan deze slechte gewoontes

Seks is niet alleen lekker en fijn, het brengt jou en partner ook dichter bij elkaar. Letterlijk en figuurlijk. Een vluggertje in de ochtend, een uitgebreide vrijpartij ‘s avonds of een spannend avontuurtje in de buitenlucht. Het doet niemand kwaad en je leven zal er beter van worden.

Slechte gewoontes-3
Credits: Dainis Graveris

Toch ligt het echt bij jullie zelf om die passie erin te houden. Wanneer je seksleven op een laag pitje staat, of er zelfs niet meer is, dan is dat toch echt jullie eigen schuld. Vooral als je je schuldig maakt aan de volgende slechte gewoontes:

Je bent lui

Seks komt niet zomaar uit de lucht vallen, helaas. Je moet er zelf voor zorgen. Het vergt initiatief, energie en soms zelfs wat planning. Lui zijn hoort bij de slechte gewoontes waar je jezelf niet schuldig aan wilt maken als je seksleven je lief is. Verras elkaar, plan iets leuks, probeer iets nieuws. Het maakt niet uit wat je doet zolang je er maar effort in steekt. Kom dus van de luie reet af en duik met elkaar in bed.

Je bent slordig met je lichaam

Wanneer je niet genoeg sport, niet gezond eet en weinig aandacht besteedt aan je lichaam dan gaat je seksdrive automatisch achteruit. Zonde, want dat lichaam heb je toch echt nodig om een beurt te krijgen. Ze zeggen wel eens: je lichaam is een tempel. Behandel je lichaam dan ook als een tempel. Op deze manier wordt je libido weer hoger, ben je meer energierijk en haal je het beest weer in je naar boven.

Communiceren doen jullie niet aan

Wanneer je met iemand seks hebt zonder dat jullie een emotionele band hebben dan is het gewoon een daad van lust. Lust is belangrijk in een relatie maar die emotionele band is net zo cruciaal. Die emotionele band krijg je door goede communicatie. Wanneer dit er niet is, zal je seksleven snel in een neerwaartse spiraal terecht komen. Daarbij is het ook veel leuker om seks te hebben met iemand waar je ook een goed band mee hebt. Je gaat veel sneller nieuwe dingen uitproberen en je staat sneller open voor nieuwe ideeën.

Je bent voorspelbaar

Het is logisch dat als je een langere tijd een relatie met iemand hebt jullie in een ritme terecht komen. Je weet van elkaar wat jullie lekker vinden en je weet wat wel en niet werkt. Toch moet je ervoor waken dat jullie sekspartijen niet steeds hetzelfde zijn. Eerste 5 minuten voorspel, dan de standaard missionaris, vervolgens gaat zij bovenop en je eindigt met doggy. Het mag dan wel lekker zijn maar ook deze vrijpartij van 15 minuten gaat saai worden. Zorg er dus voor dat je leven in de brouwerij houdt en probeer zo nu en dan eens iets nieuws uit.

Je kids liggen in jullie bed

Voor de iets oudere lezers onder ons: kinderen hebben zal vast leuk zijn maar zij zijn misschien wel de grootste cockblockers die er zijn. Wanneer je die kleintjes bij jullie in bed laat slapen kun je definitief vaarwel zeggen tegen je seksleven. Wil je je seksleven weer een beetje op de rit krijgen dan is goede regelmaat essentieel. Plan een of twee dagen in week dat de kinderen in bed mogen en zorg ervoor dat de andere dagen bedoeld zijn voor mommy and daddy. 

Slechte gewoontes-2
Credits: Dainis Graveris
Source :